„Budi Bar” în versiune slovacă

De Cristian Horgoș
19Comentarii
„Budi Bar” în versiune slovacă
Proiectul River Park din Bratislava oferă o perspectivă asupra cum ar putea arăta viitorul Budi Bar din Oradea.

Vineri, în prezenţa ambasadorului slovac în România, Jan Gabor, la Biblioteca Universităţii din Oradea s-a vernisat o expoziţie dedicată „Aniversării a 20 de ani de la proclamarea Republicii Slovace independente şi Aniversarii a 1150 de ani de la venirea sfinţilor fraţi din Solun, Chiril şi Metodie, pe teritoriul Republicii Slovace”.

Imaginile au surprins, printre altele, Revoluţia de Catifea de la Bratislava şi Praga, reuşitele diplomatice ale ţării carpatice, staţiunile de schi din Slovacia, campionii olimpici la caiac-canoe slalom ai acestei ţări, costume populare şi clădiri tradiţionale dar şi arhitectură modernă.

Budi Bar de Bratislava

Iar la capitolul arhitectură de avangardă, s-a remarcat clădirea „River Park” ridicată în centrul capitalei Bratislava, pe malul Dunării, după proiectul arhitectului german Erick van Egeraat.

Profilul clădirii a suscitat interesul unui student orădean de la Construcţii şi Arhitectură întrucât aplasamentul ei seamănă cu a viitorului local public ce va fi construit în locul terasei Budi Bar de lângă Podul Ferdinand.

Ori, la vernisajul concursului ideilor de proiect, găzduit pe 29 octombrie de Galeria de Arte Vizuale, arhitectul-şef al Oradiei, Adriana Lipoveanu, aprecia că „Ar fi fost interesant să vedem măcar un proiect, din cele 23, cu o consolă mai generoasă peste albia Crişului. Mai ales că obturarea vizuală a actualului perete de beton nu ar fi fost o pierdere”.

Sigur că tema propusă de municipalitate nu prevedea multi-etajare ca la „River Park”, dar clădirea de pe malul Dunării e sugestivă privind câştigul de spaţiu şi de peisagistică pe care-l oferă construirea în consolă sau cu un pilon plantat în albia râului.

 

Taguri: ,


19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor