Bugetul Programului Rabla Plus, suplimentat

Reactualizat la:
Bugetul Programului Rabla Plus, suplimentat
Cu 15 milioane de lei s-a suplimentat bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus.

Pentru prima dată de la lansarea programului s-au epuizat toţi banii alocați. Astfel, începând de luni, 15 iulie 2019 Administrația Fondului pentru Mediu va suplimenta bugetul Programului Rabla Plus alocat persoanelor fizice cu 15 milioane de lei.

Suma alocată inițial pentru persoanele fizice în valoare de 15 milioane de lei a fost rezervată integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului, ceea ce demonstrează interesul tot mai crescut al românilor față de acest tip de autovehicule prietenoase cu mediul, comparativ cu anul 2018 când același buget de 15 milioane de lei a fost rezervat pe parcursul întregului an.

Mai prietenos cu mediul

În cadrul acestui program, românii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

În cadrul Programului Rabla Plus beneficiarul nu este condiţionat de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus.

În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !