Burse „Pro Bambini” din încasările târgului de carte

De Cristian Horgoș
Profesoarele implicate în activităţile Pro Bambini
Profesoarele implicate în activităţile Pro Bambini

13 şcoli din Oradea şi Beiuş s-au implicat în târgul de carte ale cărui încasări devin burse şcolare.

La fel ca în anii trecuţi, Asociaţia orădeană „Pro Bambini” va oferi şi din toamnă zece burse de câte o sută de lei pe lună pentru elevii care în ciuda unei situaţii materiale dificile au obţinut rezultate bune la clase şi olimpiade şcolare dar şi notă maximă la purtare

Banii provin din acţiuni de strângere de fonduri şi mai ales din încasările de la ediţia a VI-a a Târgului de carte organizat în mai multe şcoli.

Concurenţă” la librării

Copiii au donat din cărţile lor şi apoi au şi cumpărat, la preţuri absolut modice, volume oferite de colegii lor.

„Pe lângă spiritul caritabil, organizarea Târgului de cartre a avut şi o dublă latură educativă. Copiii au evaluat preţul cărţilor în funcţie de conţinut şi starea lor de întreţinere. Tot elevii au lipit etichete cu preţuri, au strâns banii şi i-au predat mai departe. Dat fiind că preţurile au fost, în general, de 50 de bani, 1 leu sau 2 lei, vă daţi seama câte cărţi s-au manipulat din suma strânsă: aproape opt mii de lei. Cele mai scumpe cărţi au fost o enciclopedie cu preţ de magazin de 100 de lei dar care s-a vândut la târg cu 5 lei sau cărţi din edituri ca Disney. Mulţi copii nu au posibilitatea să achiziţioneze cărţi de poveşti cu ilustraţii frumoase, astfel că târgul a oferit o oportunitate şi în acest sens, de şansă şi îndemn pentru lectură”, a explicat profesoara Stela Tăut, directorul de proiecte şi programe în cadrul Pro Bambini.
Tot din partea Pro Bambini, profesoara Valeria Bunica a descris, pe scurt, un recent spectacol organizat la Liceul de Arte din Oradea.

„La spectacolul organizat la Liceul de Arte, în pragul Zilei Internaţionale a Copilului, s-au implicat peste 140 de copii. La final, participanţii la spectacol au primit pachete cu dulciuri. Spectacolul a fost completat cu un concurs de creaţie artistică la care am primit 350 de lucrări de la elevi din toată ţara. Cele mai reuşite lucrări au fost apreciate de un juriu alcătuit din profesori de specialitate de la Liceul de Arte. S-au acordat locurile I, II, III şi menţiuni pe secţiuni şi categorii de vârste. Restul copiilor au primit diplome de participare”, a spus profesoara Valeria Bunica, managerul din acest an al proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !