Bursele de muncă regional zonale, un succes

De Simona Albinaru
Bekesi Csaba
Bekesi Csaba
Peste 1.000 de bihoreni au trecut pragul Burselor zonale regionale organizate în perioada noiembrie-decembrie de către AJOFM în Beiuş, Aleşd şi Salonta.


Conform directorului instituţiei, bursele s-au bucurat de succes, lucru dovedit şi de numărul mare de participanţi. Astfel, la Beiuş, 450 de persoane din zonă s-au arătat interesate de cele 150 de locuri de muncă oferite de cei 15 angajatori participanţi. Un urma Bursei, 10 persoane au fost angajate pe loc iar 107 au fost programate pentru interviuri în vederea angajării. La Aleşd, 20 de angajatori au oferit 268 de slujbe celor 330 de persoane care au vizitat bursa. 7 s-au angajat pe loc, 96 fiind chemaţi la interviuri în vederea încadrării lor în muncă. La Salonta 10 societăţi comerciale au scos la bătaie 200 de locuri de muncă. Din cele 142 de persoane participante, 63 au fost programate la interviuri.

Acţiuni

„În urma acestor burse, am observat că la Aleşd şi Beiuş, poate şi datorită situării geografice, multe persoane nu aveau cunoştinţă de activitatea desfăşurată de AJOFM, fapt pentru care vrem să intensificăm acţiunile în această zonă”, spune, Bekesi Csaba, directorul AFOFM Bihor, care de altfel intenţionează ca şi anul viitor să organizeze astfel de burse. „Aş vrea să organizăm chiar o caravană a AJOFM care să cutreiere cât mai multe sate şi cătune din judeţ şi să ducă informaţiile direct la cei interesaţi”, a concluzionat directorul instituţiei.

Locurile de muncă oferite în cadrul acestor burse regionale au fost destul de variate, marea lor majoritate adresându-se celor cu studii medii. Astfel, ofertele au venit din zona cablajelor, prelucrarea hârtiei, celulozei şi lemnului, confecţii etc.
Aceste burse au fost derulate prin proiecte POSDRU.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !