Business Energy la Osorhei

De Veronica Bursaşiu
Business Energy la Osorhei
La Oşorhei se construieşte un centru de servicii pentru promovarea energiilor regenerabile, cu fonduri europene.

Şi-au propus dezvoltarea comună transfrontalieră a centrelor de servicii privind energia regenerabilă și oferirea de servicii către IMM-uri. Scopul proiectului este de a dezvolta unele centre de servicii în domeniul energiilor regenerabile în județele Hajdu-Bihar și Bihor. Ieri a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Business Energy”. Acesta a fost inițiat de către Federaţia Patronilor Bihor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea în parteneriat cu Primăria Oșorhei, Municipiul Téglás și Asociația pentru afaceri și forță de muncă din Hajdú-Bihar. Proiectul este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Pe harta Europei

„Obiectivul general al proiectului este promovarea energiilor regenerabile și dezvoltarea sectoarelor economice adiacente prin construirea a două Centre de servicii în domeniul tehnologiilor energiilor regenerabile în Téglás și Oșorhei. Valoarea totală a proiectului este de 1.738.942 euro, cu 91,50% finanțare nerambursabilă, din care 46.000 euro revin Municipiului Téglás, cu 10% cofinanțare, 823.350 euro revin Asociației pentru afaceri și forță de muncă din Hajdú-Bihar, cu 10% cofinanțare, 745.599,60 euro revin Comunei Oșorhei, cu 7% cofinanțare și 123.992,40 euro revin ADI Zona Metropolitană Oradea, cu 7% cofinanțare”, spune Florin Balint, consultant. „Licitaţia pentru executarea proiectului a fost adjudecată de Construcţii Bihor, iar lucrările trebuie să se finalizeze în opt luni”, spune primarul de Oşorhei, Ioan Pop. Perioada de implementare este de 24 de luni, între 1 Noiembrie 2012 – 31 Octombrie 2014. Centrul din Oşorhei va oferi, în mod gratuit, cinci birouri moderne pentru afaceri, o sală de conferinţe, precum şi alte facilităţi, firmelor care desfăşoară activităţi care protejează mediul. „La centrul din Oşorhei îşi vor desfăşura activitatea firme care vor avea ca obiect de activitate producerea sau comercializarea panourilor solare, pompe de căldură sau instalaţii eoliene”, spune Florin Balint. „Prin acest proiect vom pune comuna Oşorhei pe harta localităţilor care încurajează investiţiile în domeniul energiilor regenerabile”, spune primarul Ioan Pop. La conferinţă, care a durat aproximativ patru ore, au participat primarii din Oşorhei, Ioan Pop, primarul din Teglas, Czibere Bela, Alexandru Deliman, reprezentantul unei firme care activează în domeniul energiilor regenerabile, reprezentanţi ai mass-media, ai partenerilor din proiect.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !