Cabai, mazilit de la şefia Termoficare SA

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
7Comentarii
Cabai, mazilit de la şefia Termoficare SA
© „Deja m-au scos din birou, l-au desfiinţat” - Mihai Cabai
„Cu asta au rezolvat toate problemele termoficării” – Mihai Cabai. E necesară eficientizarea – Stănel Necula.

Un conflict care mocnea de mai multă vreme în sânul conducerii Termoficare SA, între actualul manager Stănel Necula şi cel dinainte, Mihai Cabai, a fost tranşat săptămâna trecută. Stănel Necula şi-a trecut prin Consiliul de Administraţie o schemă de personal din care e tăiat posul de director tehnic ocupat de Mihai Cabai. Culmea, săptămâna trecută organigrama a trecut cu unanimitate de voturi, unul dintre ele îi aparţine mazilitului însuşi, precizează Stănel Necula. Votată săptămâna trecută, organigrama a intrat în vigoare din 1 martie.

Problema termoficării

„Nu îmi dau seama de ce a trebuit atâta grabă. Cu asta s-a rezolvat problema termoficării în oraşul ăsta? Că nu este cărbune şi păcură în CET nu e o problemă? Că merge centrala cu un singur cazan din cauză că nu au păcură şi cărbune, şi e frig în casele oamenilor nu contează? Au vrut să facă economie şi nu au făcut reparaţii capitale la cazane şi din cauza asta au fost avarii peste avarii în centrală. Centrala era treaba lui”, îşi varsă năduflul fostul director tehnic, cu adresă directă spre managerul Stănel Necula.

Cabai spune că Necula l-a lucrat până în ultimul moment, fără să-i spună în faţă că-l vrea dus de acolo: „La ora 10:00 aveam Consiliul de administraţie, i-am cerut organigrama înainte dar nu mi-a arătat-o până în şedinţă”. Cabai spune că i s-a propus un post la birou dar că momentan este în concediu de boală din cauza unui „puseu de tensiune”.

Cabai Mihai a ajuns manager al Termoficare SA în 2013, fiind preferat de primarul Ilie Bolojan în faţa lui Daniel Ţigan, pentru că şi-a asumat o foarte amplă disponibilizare de personal. Accidentul de muncă mortal din 2014, când un maistru a murit pe şantierul unei avarii, a demonstrat că societatea nu poate gestiona o reţea de conducte mult prea fragilă, cu personal redus. În iarna următoare, a urmat angajări semnificative de maiştri şi tehnicieni.

Cabai se plânge acum că nici nu a intrat bine în vigoare organigrama că a şi fost pusă în aplicare. Ad literam. „Deja m-au scos din birou, l-au desfiinţat”, spune el.

Personal eficient

De cealată parte, managerul Stănel Necula, şef peste Termoficare SA şi peste Electrocentrale SA spune că organigrama „e conformă cu obligaţiile pe care mi le-am asumat ca manager, în spiritul creşterii nivelului de performanţă profesională a personalului”. „E o organigramă de tranziţie pentru obţinerea licenţei pentru producţie de energie termică. Dl. Cabai nu putea fi director tehnic şi pentru reţele şi pentru producţie. Probabil în mai, când vom prelua centrala nouă, se va organiza concurs pe postul de director tehnic”, anunţă Necula.

Acesta spune că i-a propus lui Cabai două variante de posturi: unul ca şef de birou tehnic şi unul la echipa de management energetic, „pe măsura competenţei sale”. Insistă, de asemenea, că nu doreşte să se înţeleagă că l-ar fi dat afară pe Cabai.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor