Cabinet stomatologic la „Onisifor Ghibu”

De Alexandru Guiaș
Cabinet stomatologic la „Onisifor Ghibu”
Al treilea cabinet inaugurat de ASCO, după cele de la „Eminescu” și „Lazăr”.

Pentru a veni în întâmpinarea problemelor dentare ale școlarilor și preșcolarilor, (ASCO), în parteneriat cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, a inaugurat ieri al treilea cabinet stomatologic modern, care funcționează într-o unitate de învățământ din municipiu.

„Ideea a survenit ca urmare a necesității accesului copiilor la controale și tratamente stomatologice specifice. Este al treilea cabinet stomatologic pe care îl dăm spre folosință elevilor din Oradea, după celelalte două, unul la Colegiul Mihai Eminescu, iar celălalt la Liceul Aurel Lazăr, care sunt deja funcționale. Pe viitor, în funcție de fonduri, dorim să mai înființăm un cabinet stomatologic la o școală din cartierul Rogerius. Încă nu știm la care unitate de învățământ, însă vom analiza și vom vedea unde va fi amenajat cabinetul”, a precizat Arina Moș, directorul ASCO.

Referitor la acest aspect, Ioan Pirtea, directorul Liceului „Onisifor Ghibu”, a spus: „Este de bun augur înființarea cabinetului stomatologic în liceul nostru. Pentru acest lucru, am dat și noi o mână de ajutor și sprijin partenerilor noștri de la ASCO în proiectul lor de a înființa cabinete stomatologice în școlile orădene. Cheltuielile noastre cu amenajarea spațiului s-au ridicat la 10.000 de lei, bani proveniți din fonduri proprii”.

4cabinet stomatologic Ghibu  (1)

Conform programului afișat pe ușă, cabinetul va fi deschis șapte ore pe zi: luni, miercuri și vineri de la 7:00 la 14:00, iar marți și joi de 13:00 la 20:00.

„Este important ca elevii să poată avea acces la un control sau la un tratament stomatologic, la fel cum au la dispoziție și adulții. În cadrul cabinetului, elevii pot beneficia de prevenție, de tratamente de profilaxie, control periodic, iar la cei care se impun intervenții stomatologice vom face obturații dentare, extracții, tratamente de canal, obturații radiculare, detartraje, deci tot ceea ce implică un mic tratament stomatologic, în afară de albiri dentare, lucrări protetice dentare și de tipul celor efectuate cu aparatul ortodontic, deoarece cabinetul nu are aparatura de specialitate necesară acestor tipuri de intervenții stomatologice, pentru care ar trebui să fie prezent un medic ortodont specialist. De decontări și materialele necesare cabinetului se ocupă ASCO”, a declarat Crina Rațiu, medicul stomatolog care va sta la dispoziția copiilor.

La inaugurarea cabinetului stomatologic au fost prezenți membrii conducerii Liceului „Onisifor Ghibu”, reprezentanți ai ASCO și din mass-media locală, precum și viceprimarul Oradei, Florin Birta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !