Cadastrare gratuită şi anul acesta

De Simona Drimbău
3Comentarii
Cadastrare gratuită şi anul acesta
Autoritățile locale vor putea semna contractele de finanțare cu oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI) de la sfârșitul acestei luni. În plus, suma alocată fiecărei primării va crește la 155.000 de lei.

Conform Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) s-a simplificat procedura de alocare a sumelor destinate lucrărilor de cadastru general iniţiate de autorităţile locale. Conform noului Ordin privind modificarea şi completarea Procedurii şi modalităţii de alocare a sumelor, precum şi raportarea de către beneficiari a stadiului de execuţie a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică iniţiate de unităţile administrativ-teritoriale cea mai importantă modificare adusă actului normativ constă în descentralizarea procesului de recepţie şi decontare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

„Practic, din 2018, lucrările vor fi verificate doar de oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară, fără ca prestatorii să mai aştepte aprobarea de la ANCPI”, se arată în comunicatul instituţiei.

Anul acesta fiecare primărie care va încheia contract de finanţare cu OCPI-urile va primi 155.000 de lei.

În prezent, 37 de comune sunt cadastrate integral, iar în alte 186 se desfăşoară lucrări de cadastru general la nivelul întregii unităţi administrativ-teritoriale (UAT).

Totodată, în aproape 2.000 de UAT-uri din mediul rural sunt în desfăşurare lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor