Campionii nationali la volei, decisi la Dacia

De Veronica Bursaşiu
Campionii nationali la volei, decisi la Dacia
Noua sală de sport a Şcolii Dacia a găzduit vineri festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale a Sporturilor, la Volei competiţie destinată elevilor de gimnaziu. Timp de trei zile, aproximativ 100 de sportivi îşi vor disputa titlul naţional.

La festivităţile din sala de sport “Dr. Ing. Mircea Nistreanu” a Şcolii Gimnaziale “Dacia”, au participat alături de sportivi, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean, şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Sorin Buhaş, inspectorul de specialitate, sport, Tiberiu Sâncelean şi, nu în ultimul rând, directorul Şcolii Dacia, Florian Hava, gazda evenimentului. Performanţa a fost cuvântul de ordine al speach-urilor. După ce a scos în evidenţă patrimoniului Bihorului, inspectorul general şi-a exprimat credinţa că olimpida naţională este organizată într-un “cadru propice performanţei. În spiritul fair-play-ului, sper ca cel mai bun să câştige”. Şeful de la Tineret şi Sport, Sorin Buhaş a precizat : “Mă bucur că voleiul masculin naţional îşi desfăşoară o competiţie atât de importantă aici, în Oradea. Avem şi noi în judeţ o echipă de volei care activează în Liga a II-a şi sper că şi performanţele ei au făcut ca această întrecere să aibă loc aici”. Buhaş şi-a exprimat încrederea că va fi o competiţie la nivel înalt din punct de vedere tehnic, dar şi al spectacolului. Florian Hava a mărturisit că daşcălii şcolii sunt preocupaţi de performanţă şi sport. Dacă ar fi să amintim de performanţă, afirmaţia directorului Florian Hava este susţinută şi de argintul şi bronzul obţinute la Olimpiada Naţională de Astronomie.

“A fost cel mai bun an pentru şcoala noastră din punctual de vedere al participării la faza naţională: am fost reprezentaţi de 10 elevi la 11 discipline. “. În ceea ce priveşte preocuparea pentru sport, aceasta este evidentă şi tradusă în medalii la nivel naţional la dans sportiv şi gimnastică, dar şi în construcţia celei de-a doua săli de sport în parteneriat public- privat. Majoretele Şcolii Dacia, coordonate de Andrada Pop, gimnastele Nicole Barna, care are şi un titlul mondial şi Alexandra Sâncelean, professor Andrada Pop şi Anca Sabău, elevii profesoarei Dana Marinău şi trio-ul de la Palatul Copiilor, profesor Amalia Pop, au făcut o pledoarie –demonstrativă pentru sport şi sănătate. Competiţia de volei a avut loc, în paralel, şi în sala de sport a Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu”. Pentru titlul naţional au intrat în competiţie sportivii din: Alba, Bucureşti, Cluj, Dolj, Prahova, Sălaj şi Suceava.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !