Campionii se-nmulţesc, bugetul stagnează

De Cristina Ghilea
Campionii se-nmulţesc, bugetul stagnează
© Aspect de la ediția precedentă
Gala „Campionii viitorului” are 31 martie ca termen final de depunere a dosarelor.

Premierea campionilor orădeni este subiectul cu care a ales Huszar Istvan să îşi facă prima apariţie publică în calitate de viceprimar. Ca înlocuitor al lui Ovidiu Mureşan, Huszar a preluat şefia comisiei care împarte aceste premii. A insisitat că termenul de depunere a dosarelor este 31 martie 2015 şi a punctat că „după cum se vede, numărul de copii cu titluri sportive creşte în fiecare an”.

„Avem exact sumele din anii precedenţi, 150.000 de lei

cu menţiunea că la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului local s-a decis ca, în limita posibilităţilor să poată fi recompensaţi şi antrenorii care au pregătit copiii”, a mai precizat viceprimarul.

Puţini înscrişi

Huszar spune că „sunt sub 20 de dosare până acum, în ultimele zile va fi, probabil, un asalt”.

Sumele cu care vor fi premiaţi campionii depind de numărul de dosare şi de sportul în care acesta performează, anul trecut, acestea s-au situat între 500 de lei şi peste 2.000 lei, în condiţiile înscrierii a peste 190 de copii.

Sunt acceptaţi sportivi de la toate cluburile sportive, private sau de stat, indiferent de domiciliul din buletin – contează să fie legitimaţi pentru Oradea. Criteriul de bază este că 80% din fonduri merge la sporturile olimpice şi 20% cele neolimpice. Sunt premiaţi deţinătorii locurilor I, II şi III, individual sau pe echipe, la campionatele naţionale, regionale şi mondiale. „Cel care aduce un titlu european sau mondial primeşte mai mult ca unul care deţine un titlu naţional”, exemoplifică viceprimarul.

Dosarul depus trebuie să conţină copii după actele de identitate sau după certificatele de naştere ale copiilor şi ale părinţilor, copii după documentele care atestă rezultatele obţinute în 2014 şi adeverinţe privind afilierea la un club sportiv din Oradea în intervalul 2014 – feb 2015. Gala de premiere ar trebui să aibă loc în aprilie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !