Când vor primi subvenţii crescătorii de animale

Când vor primi subvenţii crescătorii de animale
Crescătorii de animale mai au de aşteptat cel puţin 20 de zile până să-şi primească banii cuveniţi, conform programării făcute de Ministerul Agriculturii.

Potrivit declaraţiilor reprezentanţiolor ministerului de resort, plăţile aferente campaniei 2015 vor ajunge la crescătorii de animale începând cu data de 25 mai.

„Din programarea pe care o avem pentru cei care au numai animale, plăţile vor începe din 25 mai. Acest termen se va respecta şi, în mod cert, în cel mai scurt timp vor fi efectuate plăţile. Într-adevar, producatorul nu poate fi mulţumit pentru că în anii anteriori se plăteau mai devreme. Asta este vestea mai puţin bună – că începem la 25 mai. Vestea bună este că la bovine, cel puţin, România va avea subvenţii foarte mari. Am discutat chiar zilele trecute cu Comisia Europeană şi putem ajunge teoretic, posibil şi practic, chiar către 500 de euro la sprijinul cuplat în zootehnie pe cap de vacă”, dau asigurări reprezentanţii ministerului.

În această perioadă, crescătorii de animale îşi pot depune la APIA şi cererile unice de plată aferente acestui an. Conform unei centralizări a Agenţiei, până la sfârşitul lunii aprilie s-au primit, la nivel naţional, aproape 16.000 de cereri unice de plată.

APIA reaminteşte fermierilor că cererile se depun până la data de 16 mai, dată până la care ei pot merge la centrele judeţene sau locale ale Agenţiei pentru a depune fără penalizare cererile unice de plată. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice (până la 10 iunie 2016), dar cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !