Candidatii la Primăria Alesd si-au prezentat strategiile

De Veronica Bursaşiu
2Comentarii
Candidatii la Primăria Alesd si-au prezentat strategiile
Centura Aleşdului, prioritate pentru candidaţii la CJ şi la Primărie.

Federaţia Patronilor Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie, Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii şi Confindustria i-au adus vineri la aceeaşi masă pe candidaţii la Consiliul Judeţean şi Primăria Aleşd. Scopul a fost acela de a afla care este strategia lor în raport cu mediul de afaceri. Au răspuns invitaţiei Radu Ţârle (PDL) şi Raul Derecichei (PUER), candidaţi la preşedenţia CJ, şi Zeno Ţipter (PNL) şi Călin Morar (PDL) principalii competitori ai luptei pentru scaunul de primar al Aleşdului. Ca şi la întâlnirile precedente, cu candidaţii la Primăria Oradea, la Consiliul Judeţean, cu candidaţii la primăriile din Salonta, Beiuş, Ştei, patronatele au fost încredinţate că viitorul ocupant al scaunului de primar al Aleşdului va consulta mediul de afaceri de câte ori pe ordinea de zi a consiliului local se vor regăsi hotârâri care vizează viaţa economică, că vor accepta ca licitaţiile să fie monitorizate de către reprezentanţii locali ai patronatelor şi că vor pune la dispoziţia oamenilor de afaceri o încăpere unde acestea să poată acordat consultanţă membrilor. După o experinţă de20 de ani în business, Călin Morar vine la Primăria Aleşd să eficientizeze activitatea instituţiei în raport cu cetăţenii.

„Dacă devin primar îmi vând afacerea ca să pot acţiona doar în interesul aleşdeanului”, a promis candidatul.Investiţiile directe în locuri de muncă, dezvoltarea unui parc industrial, o relaţie mai apropiată cu firmele care acţionează pe piaţă sunt priorităţi ale democrat-liberalului. „Fabrica de ciment este foarte importantă pentru zonă.De aceea, primul consilier de pe lista mea e unul dintre primii trei oameni din fabrică. Trebuie să apropiem fabrica de oraş, iar în jurul ei să se dezvolte alte societăţi”, a spus Călin Morar. Înfiinţarea unui abator, cu fonduri europene, ar contribui, susţine candidatul PDL, la relansarea agriculturii în zonă.Locuri de muncă pentru femei şi pentru tineri, dar şi o mai mare apropiere de şcoală sunt obiectivele care-l mână în luptă pe Morar. Un parteneriat public –privat pentru parcul de agrement de la Tinăud ar însemna punerea acestuia în valoare, dar şi dezvoltarea sa. Reorganizarea SC Salubri în trei direcţii: apă-canal, gunoi –curăţenie şi construcţii, transformarea acesteia într-o unitate de servicii de vârf ar avea ca rezultat şi crearea de locuri de muncă.Nu în ultimul rând, Călin Morar promite că va negocia cu marile societăţi care au doar puncte de lucru la Aleşd să-şi mute sediile în localitate, pentru a le responsabiliza faţă de localnici.

Dezvoltarea oraşului prin crearea unei zone industriale, sprijinirea investitorilor prin acordarea de facilităţi la plata impozitelor, amenajarea unui aquapark în Parcul de agrement Tinăud, reabilitarea Casei de Cultură, construirea unei piste de biciclete, paralelă cu şoseaua naţională, între Aleşd şi Tinăud, suport financiar pentru o echipă de fotbal care în următorii doi ani ar urma să activeze în liga a III-a, sunt obiectivele candidatului PNL Zeno Ţipţer. Acesta şi-a trecut în revistă şi principalele realizări în cei 12 ani de mandat pe care i-a avut până acum:reabilitarea Văii Soimului, reabilitarea iluminatului public, susţinerea cultelor şi a activităşilor cultural sportive, întreţinerea cimitirului, a parcului şi a spaţiilor verzi, reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, o staţie de sortare a deşeurilor, un spital nou şi reabilitarea celui vechi, bloc de locuinţe ANL, reabilitarea Policlinicii şi înfiinţarea de cabinete medicale noi, reabilitarea Bibliotecii Octavian Goga, un corp nou de liceu cu 18 săli de clasă şi construcţia au unui bazin acoperit, ambele cu termen de finalizare în 2012 .Ambii candidaţii au promis că vor utiliza toate pârghiile pentru a scoate traficul greu din oraş, pe şoseaua de centură.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor