Capa, un bun articol vestimentar

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Capa, un bun articol vestimentar
Pelerinele create de Ildiko Nagy sunt dinamice datorită jocurilor cromatice , dar mai ales datorită tehnicilor abordate în manipularea textilului.

A îndrăgit întotdeauna capa ca şi articol vestimentar. A transpus această pasiune într-o colecţie: „Geometrii subiective.”

Ildiko Nagy a fsot pasionată din copilărie să-şi îmbrace păpuşile. „Întotdeauna am fost interesată de piesele vestimentare versatile, o astfel de piesă este pelerina, care în majoritatea cazurilor este o capă circulară. Titlul «Geometrii subiective» descrie ideiile mele despre formele geometrizate folosite în colecție. Această forme geometrice se pot diferenția foarte ușor fiind de diferite culori. Am folosit 5 culori care au o importanță aparte pentru mine, ele urmăresc prezentarea vitalității, dinamicii și a veseliei.

nagy3

Alegerea temei se leagă cu interesul meu spre civilizaţiile antice. Pentru temă am găsit o haină din roma antică, numit paenula, care este o capă circulară, ce se purta des în zile reci sau ploioase mai ales de bărbați, dar și femeile în cazul unor condiții meteorologice dificile, oferind protecție. Pelerinele proiectate de mine și-au păstrat această funcție și se pot purta ca și piese vestimentare exterioare de primăvară până în toamnă”, explică Ildi. Pelerinele ei sunt diverse din perspectiva modelului lor și se pot îmbrăca trase peste cap. Cele opt pelerine care formează colecția sunt de lungimi și lărgimi diferite.

nagy5

Formele geometrice și diversele tehnici de manipulare a materialelor formează o suprafață decorativă. „Tehnicile folosite includ tehnica nodului, tehnica nervurării şi tehnica gofrării. Cu ajutorul acestor tehnici obținem suprafețe de material și piese vestimentare nu doar speciale, dar și valoroase. Detaliile și pelerinele realizate folosind aceste tehnici au o valoare sentimentală pentru mine. Pelerinele sunt piese vestimentare care tot revin în modă cucerind un public tot mai larg. Pentru mine pelerinele prezintă interes nu doar din cauză că sunt la modă, ci și datorită faptului că sunt piese vestimentare practice, versatile și aspectuoase în care mă simt bine. La realizarea colecției am primit mare ajutor de la profesorii coordonatori Lect.Univ.Dr. Urdea Olimpia și Lect.Univ.Dr. Tătulescu Mihaela”, a precizat desigenrul Ildiko Nagy.

nagy4

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor