„Cărarea Verde Ovidiu” pe malurile Peţei

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
„Cărarea Verde Ovidiu” pe malurile Peţei
Un proiect al Primăriei în parteneriat cu ONG-uri vrea încurajarea turismului pietonal şi pe biciclete în Oradea.

Malurile Peţei ar urma să primească un statut special în Oradea, printr-un proiect ce îşi propune să creeze o zonă de biodiversitate protejată urbană. Primarul Bolojan a semnat deja parteneriate în acest sens, valabile până în 30 iunie 2016, cu trei ONG-uri: Fundația Life Tineret, Fundația Ecotop Oradea şi Asociația Learning Communities.

Proiectul a fost botezat „Cărarea Verde Ovidiu” şi cuprinde malurile Peţei de la podul din dreptul străzii Ronald Reagan (fostă Vaporului) până la statuia lui Dimitrie Cantemir şi mai departe, până în Nufărul I, aproape de Centură, la podul din spatele străzii Bumbacului. Acolo unde strada Ion Bradu traversează Peţa şi se întâlnește cu strada Iancu de Hunedoara. Potrivit Primăriei Oradea, asemenea acorduri nu mai există în ţară, modelul fiind unul de sorginte europeană.

Zona de biodiversitate urbană va cuprinde pista de bicliclete, fiind destinată recreerii şi turimului pe biciclete sau pietonal în Oradea.

Potrivit Primăriei, în cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele acţiuni: plantarea a 500 de arbori, 200 de arbuști, construirea și amplasarea a cel puțin 100 de căsuțe/cuiburi pentru adăpostirea păsărilor, construirea și montarea a 20 de hrănitoare pentru păsări, plantarea a cel puțin 20 de specii de flori mieliflore, curățarea albiei,  udarea și întreținerea arborilor plantați, precum şi monitorizarea zonei. Se are în vedere şi o latură educaţională, prin cooperare cu alte ONG-uri, cu Universitatea şi alte şcoli, pentru diferite activități de educare și cercetare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !