Caravana Gaudeamus in Parcul 1 Decembrie

De Crina Dobocan
Caravana Gaudeamus in Parcul 1 Decembrie
Caravana Gaudeamus şi-a deschis larg porţile pentru orădenii pasionaţi de lectură.

Câteva mii de orădeni au ales să participe la sărbătoarea cărţii şi a lecturii chiar din prima zi a Târgului Internaţional „Gaudeamus – carte de învăţătură”. Cei interesaţi de lectură au şansa să descopere cele mai recente apariţii pe piaţa românească de carte, prezentate de edituri prestigioase, să se înscrie la Tombola Gaudeamus (cu premii extrem de atractive: telefoane mobile, invitaţii la restaurante şi parcuri de distracţie, vouchere la saloane de înfrumuseţare şi mingi de fotbal)), să profite de importante reduceri de preţuri, inclusiv pentru titluri recente, de pachete promoţionale şi serii de autor ori să se înscrie la concursul „Miss Lectura”. Concursul se adresează celor mai frumoase vizitatoare. Organizatorii oferă, de asemenea, şi un bogat program de evenimente, printre care: „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României” ori Campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă” pentru dotarea unor biblioteci cu un fond de carte sărac.

Piaţă dinamică de carte

„Sosirea la Oradea a Caravanei «Gaudeamus – carte de învăţătură» trebuie salutată ca un eveniment de cultură pentru că dintr-o dată, aici în parcul central al oraşului, se coagulează un fel de stea nouă, o stea a spiritualităţii. O asemenea carte de valoare este în măsură să cheme cititorul, care în ultima vreme s-a lenevit, spre o reînviere a acestei îndeletniciri despre care cronicarul nostru spunea că «este cea mai plăcută şi de folos toată viaţa omului». Am speranţa că acest pavilion va fi vizitat şi mai mult decât că aceste cărţi minunate, expuse pe standurile editurilor, vor deveni averea multora dintre noi”, a spus poetul Ioan Moldovan, directorul onorific al Caravanei Gaudeamus.

Organizatorii Caravanei, susţin că de multă vreme au dorit să vină la Oradea pentru că aveau semnale foarte bune despre dinamica pieţei de carte de aici. Pe de altă parte, ţinta organizatorilor Caravanei este ca proiectul să acopere întreg teritoriul ţării.

„Oradea era de neratat. Din opiniile editorilor pe care i-am consultat, Oradea se prezintă aproape cumva la egalitate ca potenţial de piaţă de carte cu Iaşiul, ocupând poziţie de top în rândul pieţelor de carte din România. Ar fi fost păcat să nu ajungem şi aici. Totuşi, strategia noastră este să facem târgurile Gaudeamus în oraşele în care avem studiouri teritoriale Radio România. S-a creat o pauză în calendarul naţional al târgurilor de carte ca urmare a faptului că la Timişoara autorităţile locale nu au manifestat aceeaşi deschidere pe care am întâlnit-o aici. Am profitat de această pauză ca să organizăm o primă ediţie, care dacă va fi de succes, va continua şi va deveni un reper cert”, a declarat Vladimir Epstein, directorul Târgului Gaudeamus.

Caravana va rămâne în Parcul 1 Decembrie până pe 11 mai.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !