Caravana medierii, la Oradea

De Crina Dobocan
Caravana medierii, la Oradea
Caravana Medierii – „Medierea aproape de tine”, a poposit sâmbătă la Oradea. Acţiunea a avut ca scop informarea populaţiei cu privire la mediere şi la avantajele ei.

Trecătorii au avut ocazia să afle direct de la mediatorii autorizaţi care sunt avantajele medierii, dar şi ce tipuri de conflicte pot fi mediate.

„Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializată în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate, confidenţialitate şi având liberul consimţământ al părţilor. Avantajele medierii sunt varii: în primul rând că acest proces este confidenţial, apoi, cei care recurg la mediere economisesc timp, bani şi energie”, ne-a explicat mediatorul av. Lucica Corina Ţinte.

Tipuri de conflicte

Potrivit acesteia medierea poate fi utilizată în rezolvarea unei arii largi de conflicte din domeniul Dreptului Civil, al Familiei, Penal, Comercial, dar şi litigii de muncă.

„Este important ca lumea să ştie că se pot programa medieri pentru toate tipurile de conflicte în care părţile acceptă dialogul ca modalitate de clarificare a intereselor n scopul ajungerii la o înţelegere comună”, a mai precizat Corina Ţinte.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Centrelor de Mediere din România în parteneriat cu Şcoala de Formare în Mediere „Mugur Mitroi” şi Asociaţiile “Centrul de Mediere Bihor”, UNMR – filiala Bihor, „Ultrasilvan” – filiala Bihor, „Centrul de Mediere” Oradea şi Asociaţia Mediatorilor Bihor. Organizatorii au distribuit trecătorilor de pe Corso 500 de reviste „Medierea – Tehnică şi Artă” şi pliante informative şi au stat de vorbă cu trecătorii interesaţi de această modalitate de soluţionare a conflictelor.

„Între cele cinci organizaţii din Bihor există un protocol de colaborare care a fost semnat în anul 2010. Am dorit cu toţii să facem o informare a justiţiabililor cu privire la mediere, mai ales că din luna octombrie procedura va deveni obligatorie. Aceştia trebuie să ştie că părţile pot apela la mediere şi în cazul conflictelor care nu au fost înaintate instanţelor de judecată”, a mai punctat Corina Ţinte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !