Card fără costuri bancare pentru şomeri

De Dan Birta
Şomerii nu vor plăti costuri bancare aferente cardului
Şomerii nu vor plăti costuri bancare aferente cardului
Solicitantul cardului Prepaid nu va trebui să interacționeze cu banca emițătoare de carduri.

Şomerii îşi vor primi indemnizaţia de şomaj printr-un card bancar, dar fără costuri bancare. Acest lucru este posibil prin intermediul unui proiect cofinanţat din fonduri europene. Este vorba proiectul „Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj”. Acesta este cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013 „Investește în oameni” și se înscrie pe Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare” Domeniul Major de Intervenție 4.1-„Întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

Avantaje

„StartPrepaid este un sistem informatic pentru Cardul Prepaid, dedicat plăţii indemnizației de șomaj implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă împreună cu Soft Business Union SRL. Cardul este fără costuri pentru şomeri”, a precizat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

În prezent, agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază de un sistem informatic funcțional, dezvoltat pentru a asigura mijloacele necesare pentru emiterea, înregistrarea, stocarea, gestionarea și raportarea informațiilor referitoare la plata indemnizației de șomaj către beneficiarii acestora. „Unul dintre avantajele sistemului informatic pentru Cardul Prepaid, constă în faptul că, solicitantul cardului Prepaid nu trebuie să interacționeze cu banca emițătoare de carduri”, a subliniat reprezentantul AJOFM Bihor. Întregul suport tehnologic este oferit prin unitățile teritoriale de ocupare a forţei de muncă. De asemenea, se va oferi consultanță tuturor structurilor SPO în furnizarea acestui tip de service, centrul de suport funcţionând 24 de ore/zi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !