Carduri electronice pentru şomerii bihoreni

De Dan Birta
1Comentariu
Cardul conţine datele sociale ale şomerului
Cardul conţine datele sociale ale şomerului
eCard2, un CV electronic al şomerilor, va conţine toate datele sociale ale acestora.


Şomerii români vor avea toate datele înscrise pe un card electronic. Este vorba despre calificările şi studiile de care dispun, precum şi locurile de muncă pe care le-au avut anterior. ANOFM furnizează, începând cu luna septembrie 2015, sistemul informatic Card Profesional European 2. Toate cele 42 de agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă dispun de o bază de date comună care va eficientiza munca personalului serviciului public de ocupare (SPO) şi agenţilor economici, furnizând servicii personalizate persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

În prezent, sistemul informatic eCard2 este utilizat de toate structurile teritoriale, în această etapă lucrându-se în paralel cu vechiul sistem, în vederea monitorizării funcţionalităţilor.

Bază de date unică

Cardul Profesional European 2 asigură o bază de date unică, fiind un instrument de lucru inovativ cu aplicabilitate în cadrul tuturor structurilor SPO.

Totodată, prin acest sistem se realizează o interoperabilitate complexă cu alte baze de date ale administraţiei publice, beneficiul sistemelor integrate prezentând caracter bidirecţional. O coordonată este reprezentată de eficientizarea operaţională prin obţinerea de imagini complete asupra câmpului de desfăşurare a activităţii, iar cealaltă de reducerea costurilor prin alocare inteligentă de resurse şi exploatarea acestora în comun.

Proiectul strategic Cardul Profesional European 2 – instrument inovativ de modernizare şi eficientizării SPO este derulat de ANOFM în parteneriat cu Soft Business Union şi este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013, Axa prioritară 4, Modernizarea SPO, doemniul major de intervenţie 4.1 – „Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea de servicii de ocupare”.

În Bihor

„În judeţul Bihor am emis peste 2.000 de astfel de carduri. Cardul conţine toate datele sociale ale şomerului, fiind un fel de card electronic. În felul acesta se va gestiona mult mai uşor relaţia cu noi şi cu angajatorii. Urmează ca şi angajatorii să fie dotaţi cu cititoare de carduri”, a precizat Békési Csaba.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor