Care sunt aspiratiile lui Bitea?

Faliile dintre cei doi – Ghilea şi Bitea – sunt destul de adânci şi s-au accentuat pe măsură ce au avut de-a face unul cu altul în Prefectură. Bitea consideră justificate ambiţiile sale pentru funcţia de prefect al Bihorului, văzându-l pe Ghilea ca un obstacol în calea ambiţiilor sale politico-administrative. Subprefectul în vârstă de 32 de ani are un complex de superioritate faţă de prefect, mândrindu-se cu poziţiile pe care le-a ocupat în trecut la nivel central: secretar general al Institutului Naţional de Administraţie (INA) şi alte poziţii la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Bitea a mai fost şi subprefect de Ialomiţa. La rândul său, Ghilea îi transmite lui Bitea că mai trebuie să facă destule pentru a-şi dovedi cu adevărat capacităţile administrative, nu doar teoretice, ci şi practice.

Problema PDL

Diferendul dintre prefect şi subprefect ţine şi de viziunea lor asupra politicii filialei locale a partidului de guvernământ, condusă de deputatul Ştefan Seremi, un om cu 29 de ani mai în vârstă decât Bitea. Neobosit critic al veteranului Seremi, Bitea ar vrea un suflu nou în PDL Bihor, reproşându-i lui Ghilea amiciţia cu Seremi şo considerând că acesta din urmă nu poate trage partidul după el. Ci, mai degrabă, ar trage partidul în jos. Despre sine, chiar dacă nu mai e membru PDL, datorită funcţiei de înalt funcţionar public, Bitea spune că este „pedist get-beget”. Din acest motiv, subprefectul nu se poate ţine departe de problemele partidului, fiind prezent în Capitală cu ocazia alegerilor din partid, pentru a-l susţine pe mentorul său, Vasile Blaga. Imixtiunea lui Bitea în treburile PDL Bihor nu sunt însă pe placul lui Seremi şi Ghilea, mai ales că implicarea subprefectului are scopul de a le şubrezi celor doi, pe cât posibil, poziţiile de influenţă.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !