Caritas Catolica a serbat un sfert de veac de existență

De Alexandru Guiaș
Acțiune de măsurare a tensiunii și glicemiei
Acțiune de măsurare a tensiunii și glicemiei
Asociația Caritas Catolica Oradea a sărbătorit 25 de ani de existență și muncă în slujba comunității.

Cu acest prilej, în 12 și 13 noiembrie au avut loc mai multe activități. Astfel, joi după-masă, în cripta Catedralei Episcopale Pr. Curaliuc Demeter s-a ținut o ceremonie comemorativă la mormântul pr. Matos Ferenc, fondator al Asociației Caritas Catolica Oradea, iar în Sala Festivă a Palatului Episcopal persoanele implicate în programele Asociației, membrii fondatori, binefăcători, parteneri din țară și străinătate, au împărtășit din amintirile referitoare la colaborarea cu Caritas Catolica. Relatările lor au fost urmate de discursul și cuvintele de mulțumire rostite de episcopul Böcskei László.

Programul s-a încheiat cu premierea fondatorilor și celor mai activi colaboratori – persoane și organizații – din țară și străinătate, care prin sprijinul lor material și financiar sau prin muncă voluntară au contribuit și contribuie de decenii la sprijinirea Asociației.

Vineri a fost o zi dedicată acțiunilor de voluntariat. La ora 14.00 angajații și conducerea Caritas Catolica au plantat un copac în grădina Centrului Rezidențial de Îngrijire Socială „Sf. Elisabeta”. După acest eveniment participanții au distribuit pachete de alimente la Cantina Socială, au împărțit pachete de ajutor la groapa de gunoi a orașului, au făcut curățenie în parcul de pe malul Crișului și au susținut un workshop comun cu tinerii de la Asociația Viață cu Autism.

Au plantat copaci in curtea Căminului Sf. Elisabeta

 

Paralel cu aceste acțiuni, între orele 14 și 18 în centrul „Lotus Center” orădenii au avut posibilitatea de a beneficia de serviciile gratuite de măsurare a tensiunii și a glicemiei oferite de angajații Caritas Catolica. Programul s-a încheiat printr-o liturghie în Catedrala romano-catolică de Oradea. Liturghia fiind oficiată de episcopul Böcskei László. Partea muzicală a celebrării a fost susținută de Corul și Orchestra „Szent László” și Corul de Copii al Catedralei romano-catolice de Oradea, dirijor Kristófi János, capelmaistru al Catedralei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !