Carnavalul Florilor parchează-n Centru

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
1Comentariu
Carnavalul Florilor parchează-n Centru
Partenerii unguri au plusat. Nu patru, ci cinci care de flori vor defila în 21 august prin Oradea.

A VIII-a ediţie a Carnavalului Florilor pentru Oradea şi a 44-a pentru Debreţin este evenimentul cel mai atractiv al acestei săptămâni. Deşi este evident efortul municipalităţii orădene de a ţine cheltuielile cu distracţia orădenilor la minimul posibil, ediţia din acest an are elemente noi, care ar putea fi atractive pentru o parte a publicului orădean.

Cinci care

„Din cele 16 care alegorice de la Debreţin, nu patru, cum am convenit iniţial, ci cinci vor aduse la Oradea. Am fost sunat de d-na Bondor (preşedinta fundaţiei Fonix, organizatoarea Carnivalului n.r.) care mi-a dat această veste”, a anunţat viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Tematicile acestora sunt „Legenda Lacului Sfânta Ana”, „Angry Birds”, „Dragonii” – car comun al oraşelor Debreţin şi Toyama, din Japonia, „Fitnes preistoric” şi „50 de ani de rock-and-roll”, car comun Oradea – Debreţin, oferit de firma Ford.

Contribuţia Primăriei la organizarea zilei de 21 august este de 43.000 de lei, din care 24.000 de lei acoperă patrea Primăriei din carul comun şi costul deplasării la Oradea.

Alai prin oraş

„Carele vor ajunge în vamă în noaptea de marţi spre miercuri, pe la ora 3.00, a.m. Le vom întâmpina în zona de vamă şi vor fi garate pe un teren din Parcul Industrial, astfel încât să nu deranjeze traficul. Miercuri pe la ora 14.00 vor porni spre oraş şi la ora 15.30 începe constituirea alaiului, pe B-dul Dacia”, a informat şi Mircea Oaie, şeful Direcţiei de Administrare şi Organizare Evenimente, cu precizarea că pornirea alaiului este prevăzută pentru ora 16.00.

 

Groful cel rău Groful cel rău ©

În fruntea acestuia se va afla o trăsură purtând steagurile Ungariei şi României, Oradiei şi Debreţinului, ţinute de doi copii. Vor urma apoi patru călăreţi, arcaşii de la RedPoint Tir cu Arcul şi carele de flori, între care vor fi intercalate ansambluri folclorice, trupele de dans şi gimnastică acrobatică din cele două oraşe şi biciclişti de la Probikers.

Petrecere în parc

Parcursul traseului este uşor modificat anul acesta. Alaiul parcurge ruta tradiţională, B-Dul Dacia – Parcul Petofi – B-dul Magheru dar nu se opreşte la Crişul, ca-n alţi ani ci contiuă pe strada Independenţei, cu staţionare în centrul Parcului 1 Decembrie.

„Carele se vor aşeza în jurul statuii. Pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor se va monta o scenă pe care vor putea urca toate formaţiile şi ansamblurile din alai pentru a face o demonstraţie a talentului lor. De la ora 19.00 vor avea loc concerte pop cu Peter Szabo Szilvia şi Anamaria Georgescu. Estimăm că în jurul orei 21.00 se va termina spectacolul”, spune directorul. Tot ca noutate, pe întregul circuit al alaiului vor activa doi clovni care să facă legătura cu convoiul şi partea fixă a evenimentului – publicul.

„La sosire, trăsura va staţiona în parc iar doritorii îşi vor puta face poze în ea”, precizează Mircea Oaie.

Organizatorii anunţă că şi cei patru cai din alai se vor afla la dispoziția copiilor care vor să călărească, pe un traseu stabilit în parcul 1 Decembrie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor