Carte neagra pentru prefect

De Călin Corpaş
4Comentarii
Gavrilă Ghilea şi Claudiu Pop
Gavrilă Ghilea şi Claudiu Pop
Fostul prefect Gavrila Ghilea, însoţit de câţiva candidaţi ARD, Ionela Pop Bruchental, Ionel Bungău, Ionel Avrigeanu şi Adelina Coste i-au făcut joi o vizită neaşteptată prefectului Claudiu Pop.

Acesta din urmă a fost „cadorisit” de pedelişti cu „cartea neagră a guvernării USL”.

Pop nu se aştepta la acea vizită, deoarece reprezentanţii ARD nu venit neanunţaţi. Ghilea i-a transmis lui Pop că acea „carte neagră” cuprinde promisiunile neonorate ale USL.

Replici

A urmat un dialog ironic între Ghilea şi Pop, acesta din urmă exprimându-şi speranţa că în „cartea neagră” se regăsesc şi salariile şi pensiile mărite de USL. Ghilea a replicat, susţinând că acele creşteri nu se simt, deoarece au fost însoţite de inflaţie. Prefectul Pop a adus apoi în discuţie „furturile băieţilor deştepţi de la Hidroelectrica”, ca şi o hibă a fostei guvernări PDL. Preşedinte al PDL Bihor, Ghilea a susţinut că, alături de colegii săi, încearcă să fie „cât mai obiectivi”, spunând că dacă şi partea cealaltă (USL – nr.) va fi la fel, atunci „va constata că sunt multe lucruri care mai trebuie rezolvate pentru poporul român, pentru că situaţia care este acum şi care continuă să se degradeze nu va duce undeva spre bine această ţară şi acest popor”. Pop l-a asigurat pe Ghilea că va transmite doleanţele Guvernului, care „va face ceea ce trebuie făcut pentru poporul român”, iar vizita s-a încheiat cu strângeri de mână.

În acel răstimp, în faţa Prefecturii, un grup de 20 de tineri purtau mesaje anti-USL („USL = 6 luni de abuz”, „USL a promis miere, a dat fiere”, „USL = 6 luni de minciună”).

Tot joi, Ghilea a afirmat că USL se pregăteşte să le livreze românilor „o nouă colecţie de minciuni pentru următorii 4 ani”. Preşedintele PDL Bihor a exemplificat cu promisiunea privind TVA-ul redus la alimente, creşterea salariului minim pe economie, reducerea contribuţiilor sociale plătite de angajatori, locuri de muncă, absorbţia de fonduri europene şi tăieri de la investiţii, inclusiv în Bihor.

Gavrilă Ghilea a afirmat că, dimpotrivă, ARD îşi asumă „doar proiecte fezabile, din care cel mai important proiect e reducerea cotei unice de la 16 la 12%”. „Aşa vor creşte investiţiile, vom avea şi putere de cumpărare şi vom avea şi creşterea locurilor de muncă”, crede fostul prefect.

 

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor