Căsătoria, sursă de bucurie şi fericire

De Crina Dobocan
Tinerii au ascultat cu interes relatările celor prezenţi
Tinerii au ascultat cu interes relatările celor prezenţi
Gazdele evenimentului susţin astfel de evenimente şi doresc să organizeze întâlniri ale elevilor cu persoane creştine.

Săptămâna Căsătoriei a continuat cu o activitate menită să evidenţieze rolul familiei şi al căsătoriei. „Serbările căsătoriei” au fost organizate de Sfântul Valentin, la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. Evenimentul a avut ca scop valorificarea familiei şi a căsătoriei. Psihologul Alin Creţu, Mioriţa Săteanu, preşedintele Uniunii Femeilor din Bihor, Antonia Sâmpălean şi familia Călinescu Iulia şi Dan din Cluj le-au vorbit liceenilor despre importanţa angajamentului în cadrul unei familii. În opinia Mioriţei Săteanu, acesta trebuie să aibă la bază sacramentul Căsătoriei. Mioriţa Săteanu le-a dat tinerilor şi câteva repere în ceea ce priveşte alegerea viitorului soţ sau soţie.

Iubirea adevărată

Totodată, prin intermediul unei psihodrame, psihologul Alin Creţu le-a vorbit tinerilor despre familie şi relaţiile dintre membrii acesteia.

„Pentru bunul mers al unei familii relațiile dintre membrii acesteia trebuie să fie bune, iar în cazul unor neajunsuri, trebuie ca în mod matur, să se ia anumite decizii în urma cărora să reiasă importanța și rolul fiecărui membru”, le-a spus Alin Creţu celor prezenţi.

Antonia Sâmpălean, o tânără de 26 de ani din Cluj Napoca, a dat mărturie despre calea castității pe care a ales să o trăiască – cale ce Dumnezeu a pregătit-o pentru fiecare tânăr, ca sursă de bucurie și de fericire în viață. Dan și Iulia Călinescu – o familie tânără din Cluj Napoca, cu trei copii, au venit deja pentru a treia oară la Oradea pentru a le vorbi tinerilor – și în special celor de la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” – despre iubirea adevărată, despre dragoste și despre locul lui Dumnezeu în viața unui cuplu și al unei familii.

„Iubirea divină este izvorul oricărui fel de iubire pe care omul poate să o experimenteze, iar Dumnezeu are un plan măreț cu fiecare om de pe pământ și acest plan este unul plin de iubire și de fericire”, au spus cei din familia Călinescu.

La finalul evenimentului, părintele Anton Cioba, directorul spiritual al liceului, a mulțumit celor care au împărtășit din experiența lor elevilor .

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !