Cauta saracii orasului la restante

Cauta saracii orasului la restante
Primăria anunţă că a pornit verificarea a 5.534 de titulari de diverse prestaţii sociale, pentru a le suspenda aceste drepturi dacă înregistrează datorii la plata dărilor.

„Serviciul de executare silită din cadrul Direcţiei Economice urmează să verifice persoanele şi familiile, care au datorii la bugetul local. Totodată, se face un apel la cei care sunt restanţieri, să achite obligaţiile restante faţă de bugetul local până la data de 31 ianuarie”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Acţiunea este posibilă în contextul Ordonanţei de Urgenţă 124/2011 care a introdus obligativitatea ca persoanele care beneficiază de acest tip de sprijin să îşi achite taxele şi impozitele locale până la termenul limită. Prevederea se aplică beneficiarilor de venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 – 517 persoane, de alocaţie pentru susţinerea familiei conform Legii nr. 277/2010 – 1889 de familii şi persoane, şi mamelor care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului – 3128 persoane, în conformitate cu Legea nr. 111/2011.

„Ca urmare a primirii listei cu beneficiarii de prestaţii sociale din partea Administraţiei Social Comunitare Oradea, Direcţia Economică a început acţiunea de verificare a situaţiei debitelor la bugetul local în cazul acestor persoane”, mai anunţă Primăria.

Persoanele, care nu se conformează acestei prevederi impuse de lege, riscă suspendarea drepturilor sociale pe o perioadă de 5 luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !