Caută soluții pentru reabilitare

De Gavril Nutiu
5Comentarii
Pista Stadionului Tineretului este inundată cu apă în timpul ploilor
Pista Stadionului Tineretului este inundată cu apă în timpul ploilor - © FOTO: DIGI 24
Baza sportivă a LPS Bihorul are nevoie urgentă de lucrări de modernizare.

Directorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, face un apel public pentru identificarea unei soluții în vederea reabilitării bazei sportive a instituției pe care o conduce. Stadionul Tineretului, pista de atletism, tribunele și grupurile administrative au nevoie urgentă de reabilitare, aflându-se într-o stare precară. Doar gazonul terenului se prezintă în condiții impecabile, fiind întreținut de angajații LPS Bihorul. Conducerea liceului a mai făcut demersuri în acest sens și în anii trecuți, dar acestea au rămas fără niciun rezultat.
Marea problemă o constituie faptul că baza sportivă și terenul aferent se află în proprietatea Ministerului Educației Naționale, care nu dispune niciodată de resurse financiare suficiente pentru astfel de lucrări de reabilitare. Autoritățile locale nu se pot implica, neputând să investească în obiective care nu le aparțin. Din acest motiv, Stadionul Tineretului, unul dintre cele mai vechi baze sportive din Oradea și clădirile sale anexe, se degradează pe zi ce trece. Pista de atletism se află într-o stare deplorabilă, mai ales atunci când plouă. Oradea este de altfel unul dintre puținele orașe din țară care nu deține o pistă sintetică de atletism.

Doar lucrări de cosmetizare
La ora actuală, conducerea liceului efectuează lucrări minime la una din tribune. „Practic, sunt doar lucrări de cosmetizare, finanțate din fonduri proprii și din fondul de reparații oferit de minister, în valoare de circa 20.000 de lei. Suma este bineînțeles insuficientă pentru ceea ce ar trebui făcut aici, pentru a schimba radical fața bazei noastre sportive. Doar pentru pista sintetică și pentru gardul împrejmuitor ar fi nevoie de circa 500.000 de euro”, afirmă directorul Dan Matei.
Acesta este intrigat de faptul că nimeni nu poate găsi o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. „Aș dori să constituim un grup de lucru pentru a convinge mediul politic și cel economic local de necesitatea de a reabilita această bază pe care o folosesc nu numai elevii și sportivii orădeni, ci și numeroase instituții din Ministerul de Interne. Este nevoie de o decizie politică pentru a pune lucrurile în mișcare, pentru ca această bază sportivă, situată aproape de centrul orașului, să nu ajungă în paragină”, a conchis directorul LPS Bihorul.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor