Cazul CET, pasat in Capitala

De Cristina Ghilea
Cazul CET, pasat in Capitala
Programul de reabilitare a reţelelor de transport termie continuă chiar dacă acest serviciu a rămas fără licenţa ANRSC.

Curtea de Apel Oradea şi-a declinat competenţa în procesul intentat de Electrocentale SA împotriva Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice(ANRSC), care a dispus suspendarea licenţei operatorului de termie pentru serviciile de transport şi distribuţie. Procesul a fost strămutat la Bucureşti. O primă înfăţiTermenul pentru judecată a fost săpt trecută. Asistaţi de juriştii Primăriei, reprezentanţii Electrocentrale SA sperau să obţină, ca primă măsură, suspendarea punerii în aplicare a dispoziţiei de suspendare a licenţei, până la finalizarea procesului pe fond, ne-a spus primarul Ilie Bolojan.

90 de zile

Conform legii, odată pusă în aplicare suspendarea licenţei, Consiliul local are termen 90 de zile să-şi desemneze şi să-şi licenţieze un nou operator pentru aceste servicii. De când curge acest termen, depinde de obţinerea sau nu a suspendării aplicării deciziei ANSCR pe durata procesului şi, evident, de rezultatul procesului.

Dacă proiectul de retehnologizare a CET-ului – înlocuirea cazanelor pe cărbune şi păcură cu cel pe gaz, nu e afectat de decizia ANSCR, componenta acestuia de reabilitare a magistralelor este sub un mare semn de întrebare. În prezent se lucrează din fonduri proprii la schimbarea reţelelor de canalizare dar pentru aceasta toamnă e programată prima licitaţie de reabilitare şi redimensionare a magistralelor de termoficare din fonduri europene.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !