Cazuri instrumentate de poliţişti

De Alexandra Lăzureanu
Cazuri instrumentate de poliţişti
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Salonta au depistat în trafic, în municipiul Salonta, un bărbat în vâsrtă de 29 de ani, din localitatea bihoreană Batăr, în timp ce transporta cu o autoutilitară 173 de pomi de Crăciun, specia „molid”, nemarcaţi, conform prevederilor legale şi fără a poseda documente legale de transport.

Pomii, în valoare de 3500 lei, au fost confiscaţi şi predaţi la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 2000 lei.

Condamnat pentru înşelăciune

De asemenea joi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul I.P.J. Bihor au identificat şi prins un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Oradea.

Tribunalul Bihor a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 3,6 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi va fi transferat la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Lemne fără documente

În aceeaşi zi, la ora 15:00, poliţiştii Postului de Poliţie Hidişelul de Sus au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Sumugiu, în timp ce transporta 0,8 metri cubi de lemne, de esenţă „carpen”, fără a poseda documente legale de transport. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat la Ocolul Silvic, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010. Tot joi, în cadrul unei acţiuni poliţiştii Postului de Poliţie Lugaş împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Aleşd au depistat în trafic, pe DC168, un localnic, în vâsrtă de 41 de ani, în timp ce transporta 1 metru ster de lemne de esenţă „fag”, fără a poseda documente legale de transport. Şi în acest caz, materialul lemnos a fost ridicat şi predat la Ocolul Silvic Aleşd, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010. În aceiaşi zi, la ora 20:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Beiuş, au depistat în trafic, pe DJ 764/H, un bărbat în vârstă de 42 de ani, în timp ce transporta 1,5 metri cubi de lemne, fără a poseda documente legale de transport. Aceiaşi poliţişti, au depistat pe raza comunei Dobreşti, doi localnici în vâsrtă de 19 ani, respectiv 17 ani, bănuiţi că ar fi tăiat ilegal şi sustras din pădurea localităţii Dobreşti, 12 metri lemn de foc, în valoare de 1020 lei. „În ambele cazuri, materialul lemnos a fost ridicat şi predat la Ocolul Silvic Beiuş, iar cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010” precizează comisar şef Ioana Indrieş, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !