Cazuri instrumentate de poliţişti în perioada Crăciunului

De Alexandra Lăzureanu
Cazuri instrumentate de poliţişti în perioada Crăciunului
Peste 8.400 de obiecte pirotehnice interzise au fost confiscate de poliţişti de Crăciun.


Duminică, la ora 20:30, poliţiştii Secţiei nr. 8 de Poliţie Rurală Tinca au depistat, pe raza localităţii bihorene Tulca, un tânăr de 21 de ani, din Municipiul Salonta, având asupra sa 3.200 de petarde de diferite tipuri, obiecte pirotehnice interzise atât la deţinere cât şi la comercializare. Petardele au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Totodată, marţi, într-o piaţă din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat o orădeancă de 30 de ani, în timp ce oferea spre vânzare 106 petarde şi pocnitori. În aceeaşi zi, pe o stradă din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat o orădeancă de 41 de ani, în timp ce comercializa 3.940 de petarde. De asemenea, în Ajunul Crăciunului, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat doi orădeni de 16, respectiv 21 de ani, în timp ce ofereau spre comercializare, într-o staţie de tramvai, 432 de petarde şi artificii din clasa obiectelor pirotehnice interzise. Totodată, sâmbătă, la ora 12:10, poliţiştii Biroului de ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat, într-o piaţă din Oradea, un tânăr orădean de 21 de ani care oferea spre vânzare 1.342 de petarde, produse pirotehnice interzise atât la deţinere, cât şi la comercializare sau cumpărare. Tot sâmbătă, într-o piaţă din Oradea, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat o femeie de 41 de ani, din Cluj Napoca, în timp ce oferea spre vânzare 400 de petarde. Obiectele pirotehnice au fost confiscate şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

„Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an. Trebuie reţinut că în categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici, de tipul artificiilor (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliţi). Petardele de orice fel sunt interzise a fi deţinute, utilizate sau cumpărate de persoanele fizice!”, spun reprezentanţii IPJ Bihor.

Condamnat reţinut

Vineri, la ora 15:40, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat şi reţinut un orădean de 27 de ani. Tribunalul Galaţi a emis pe numele său un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 8 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor şi transferat la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat.

Brazi fără documente

De asememea, în Ajunul Crăciunului, poliţiştii Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Ştei au depistat în trafic, pe D.N. 75, un bărbat de 34 de ani, din comuna Pietroasa, în timp ce transporta cu o autoutilitară 45 de pomi de Crăciun, de esenţă „brad”, în valoare de 1.125 lei, fără documente legale. „Pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi la Ocolului Silvic Sudrigiu, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 171/2010”, explică subcomisar Alina Dinu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !