Ce au în comun salontanul Torok şi orădeanul Herchi?

Reactualizat la:
Ştefan Herchi și Torok Laszlo
Ştefan Herchi și Torok Laszlo
Ambii candidaţi la Primărie, unul la Salonta, altul la Oradea, vor salarii mai bune pentru localnici de la firme autohtone.

Atât primarul de Salonta, Laszlo Torok, cât şi candidatul ALDE la Primăria Oradea, prof. Ştefan Herchi vor ca firmele locale să aducă plus-valoarea şi să revitalizeze viaţa economică a celor două oraşe, crescând, în acelaşi timp, salariile localnicilor. Cei doi cred că firmele mari, „din import”, sunt binevenite, dar economia locală ar trebui să se bazeze pe firmele locale.

Udemeristul Torok este îngrijorat că electoratul îi pleacă peste hotare şi că Salonta va trebuie să „importe” populaţie, la rându-i, din zonele limitrofe. De aceea, afirmă acum că ar susţine mai degrabă crearea de locuri de muncă „cu fabrici mai mici”. „Vrem să aducem firme mici, cu câte 50 – 100 de angajaţi, pe producţie”, afirmă Torok, în condiţiile în care spune că salonta are deja 1.500 de angajaţi în zona industrială. Motiv pentru care unii investitori au fost redirecţionaţi spre Mădăras…

Se cer orădeni afacerişti

Herchi susţine şi el că în Oradea ar trebui încurajat antrprenoriatul local, pentru creşterea salariilor orădenilor, sub cele din Arad, Cluj sau Timişoara. Iar Primăria ar putea face acest lucru prin redimensionarea taxelor şi impozitelor locale, crede omul de la ALDE. Herchi propune facilităţi fiscale pe proprietăţile aflate la periferie, astfel încât „unităţile mari producătoare, care implică transport cu tirul, depozitele mari, alte asemenea afaceri mari, tipografii”, să se mute din zona centrală. „Iar în zonele rezidenţiale, prin sistemul de taxe şi impozite, putem să stimulăm micii comercianţi, pentru care marile centre comerciale reprezintă o concurenţă mortală. Mici ABC-uri şi firme”, susţine Herchi, care crede că acum Primăria „procedează abuziv”.

„Abuziv, Primăria a stabilit că pentru toate terenurile dintr-o zonă a oraşului se impune o suprafaţă de construit destul de mare, 60% din teren, ca impozit pe construcţie. Deci, zona verde mi-o impozitează ca şi cum ar fi teren de construcţii. Este discriminator, e un atentat la libertatea mea de a decide ce fac cu terenul”, spune Huszar, convins că dacă antreprenorul local ar fi ajutat cu taxe mai mici, i-ar rămâne mai mulţi bani în buzunar şi, implicit, ar putea oferi salarii mai mari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !