Cea mai moderna baza balneo, la Marghita

„Doresc foarte mult ca oamenii să plece mulţumiţi din spital” - Cseke Attila
„Doresc foarte mult ca oamenii să plece mulţumiţi din spital” - Cseke Attila
Spitalul din Marghita continuă, şi în 2012, ritmul de reabilitare spectaculos demarat în 2010.

O investiţie de 3,4 milioane lei care va adăposti cea mai modernă secţie de balneologie din judeţ a fost inaugurată sâmbătă, la Marghita. Managerul Spitalului Dr Pop Mircea, Aliz Bradacs spune că, 40 de locuri, în 20 de saloane, sunt disponibile pentru cei care doresc să se trateze în municipiu. Jumătate dintre aceste locuri sunt în regim hotelier, astfel că unitatea spitalicească va obţine şi venituri de pe urma acestei investiţii. „În urmă cu 35 de ani, regretatul doctor Pop Mircea, ca director al acestui spital, a gândit şi a proiectat trei clădiri noi:Secţia Chirurgie, Blocul alimentar şi secţia Balneologie. Datorită conjucturii, a reuşit să construiască doar două clădiri, secţia Balneologie rămânând în fază de proiect. Din fericire, acest vis s-a împlinit. Chiar pe locul vechiului proiect a fost ridicată clădirea pe care o inaugurăm. Faptul că proiectul a devenit realitate se datorează domnului senator Cseke Attila şi doamnei manager Aliz Bradacs, care au dorit să îndeplinească visul doctorului Pop Mircea, şi cărora le mulţumesc din tot sufletul. Mulţumesc domnului primar Dorel Talpoş şi Primăriei Marghita pentru susţinere”, a spus medicul Iuhasz Ienciu Camelia, şeful secţiei Balneologie din cadrul spitalului Doctor Pop Mircea din Marghita, cu prilejul inaugurării clădirii care va găzdui această secţie.

 Model pentru România

Aproximativ 150 de medici, din Marghita, Carei, Oradea şi Băile Felix, angajaţi ai Spitalului Dr Pop Mircea, ai Primăriei Maeghita, agenţi economici, ziarişti au fost prezenţi sâmbătă la inaugurarea celei mai moderne secţii de balneologie din judeţ şi chiar din ţară. Reabilitarea Spitalului din Marghita a început în mandatul ministrului Sănătăţii, marghiteanul Cseke Attila, în 2010, când patru clădiri au fost aduse la standardele anilor pe care îi trăim. Procesul de modernizare a fost susţinut şi în 2011 cu reabilitarea a încă trei clădiri. Astfel încât, la începutul lui 2012, Spitalul Dr Mircea Pop este reabilitat în proporţie de 70%.„Ceea ce inaugurăm azi este, practic, cireaşa de pe tort. Aici era o clădire sortită dărâmării, până la urmă.Ce s-a făcut în doi ani aici este un model pentru judeţul Bihor şi pentru alte judeţe. Secţia de Balneologie era găzduită în clădirea hotelului din centrul oraşului, iar spitalul plătea o chirie, care de-acum încolo, va putea fi folosită pentru pacienţi.Aştept ca în viitor, aici, să fie însănătoşiţi tot mai mulţi pacienţi, fiindcă nicăieri nu o să regăsiţi în judeţul Bihor condiţiile şi infrastructura de aici. Am realizat aceste investiţii pentru noi toţi, pentru oameni, pentru confortul medicilor la locul de muncă, dar vreau să reţineţi că dacă pleacă pacienţii nemulţumiţi de aici nu mai e o problemă de infrastructură.Este succesul Primăriei, al oamenilor din această comunitate. Doresc foarte mult ca oamenii să plece mulţumiţi din spital. Depinde numai de noi”, a spus senatorul Cseke Attila. „Iată că suntem la început de an şi începem bine. Sperăm să avem parte de cât mai multe astfel de inaugurări, deosebit de importante pentru municipiul nostru. Astfel de investiţiii nu sunt ale domnului Cseke, chiar dacă recunoaştem că şi-a pus amprenta asupra spitalului, nici ale doamnei manager, nici ale mele, sunt investiţii care rămân pentru cei din Marghita” , a spus Dorel Talpoş, primarul Marghitei. Prezentă la eveniment, Adelina Coste, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a ţinut să precizeze că atunci când există voinţă politică, colaborare instituţională şi între oameni şi când miniştrii sunt convinşi de priorităţile comunităţilor, „rezultatul este cel la care participăm azi”.

La eveniment au participat, ca de fiecare, dată şefii sănătăţii bihorene Marius Pârcioagă şi Zoe Bitea, fără concursul cărora nu se pot realiza investiţii precum cele de care s-au bucurat în ultima vreme unităţile spitaliceşti din Bihor. La evniment a fost prezent şi fiul medicului Pop Mircea, doctorul Pop Mircea jr, şef de secţie la Spitalul Clinic Judeţean care a ţinut să spună, fără rezerve, că margiteanul Cseke Attila este cel care a făcut posibil realizarea visului pe care tatăl său l-a avut în urmă cu 35 de ani.

Veronica Bursasiu, Crina Dobocan

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !