Cei care au cazut bacalaureatul pot beneficia de somaj

Cei care au cazut bacalaureatul pot beneficia de somaj

Tinerii care nu au promovat bacalaureatul pot beneficia de indemnizatie de şomaj. „Dacă absolvenţii de studii superioare sunt luaţi în considerare doar dacă au obţinut diploma de licenţă, elevii de liceu nu trebuie, conform legii, să fi promovat bacalaureatul pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj”, a precizat Dorel Drăghici, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.

Tinerii se pot înscroe în baza de date a AJOFM în termen de 60 de zile de la data absolvirii liceului. Astfel, timp de şase luni ei vor putea beneficia de 250 lei pe lună.

Şomaj

În ultimele luni, conform statisticilor rata şomajului a scăzut în Bihor. Acest lucru se datorează atât angajărilor din ultima perioadă cât şi faptului că o parte dintre şomeri au ieşit din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Pe data de 30 iunie la AJOFM Bihor erau înregistraţi 9.413 şomeri din care 3.735 indemnizaţi. În prilele şase luni ale anului peste 5.700 de bihoreni şomeri şi-au găsit un loc de muncă. Dintre aceştia 3.800 s-au angajat după ce au luat parte la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante. Dacă anul trecut rata şomajului în Bihor trecea pragul de 6%, înegistrându-se peste 16.000 de şomeri, la finele lunii iunie rata şomajului a ajuns la 3,29%. Aproape 70 şomeri s-au încadrat în muncă după ce au urmat cursurile de recalificare oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Bihor. Conducerea agenţiei se aşteaptă în perioada următoare la o creştere a şomerilor în rândul elevilor care au terminat liceul şi nu au reuşit să obţină examenul de bacalaureat pentru a se putea înscrie la facultate.

S.Al.

Suspiciuni la corectarea lucrarilor la bacalaureat

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !