Cel mai chel parc din Oradea, în extindere

33Comentarii
Lacul din prima etapă va comunica cu unul ce va fi amenajat în cea de-a doua
Lacul din prima etapă va comunica cu unul ce va fi amenajat în cea de-a doua
Lucrările la Salca II au început cu măsurătorile topografice, defrişări şi organizarea de şantier.

De săptămâna trecută, asocierea de firme Constructorul Sălard SRL şi Gardener SRL a intrat pe amplasamentul din Nufărul, pentru continuarea amenajării Parcului Salca – etapa a II-a. Contractul este de 2.350.924,81 lei fără TVA. Amenajarea prime părţi a parcului a costat 2,15 milioane de lei, fără TVA. În ciuda sumei plătite, Parcul Salca este o dezamăgire: în zilele caniculare de vară este vizitat numai seara, pentru că pe durata zilei nu oferă pic de umbră.

„Salca, etapa a II-a, va fi amenajat pe o suprafaţă de 22.209 mp cu spaţii verzi – peluze largi, arbori, arbuşti, garduri vii, plante căţărătoare şi plante perene, la care se adaugă alei pietonale”, anunţă Primăria printr-un comunicat de presă.

Edilii propun, ca obiectiv pentru atragerea vizitatorilor, o pergolă pe stâlpi din zidărie de cărămidă aparentă, având un traseu în parte sinuos, apoi drept, întrerupt de zone de odihnă circulare, un foişor cu aceeaşi structură constructivă. În compensare pentru absenţa lor din Salca I, se mai propune amenajarea a trei locuri de joacă pentru copii – o groapă cu nisip, jocuri – cumpănă şi leagăne, un labirint pe pavaj, având amprenta labirintului realizat în etapa I din gard viu.

Arhitectul lucrării, Pafka Enrest, a mai propus o cascadă pe două părţi – una care se prelinge pe suprafaţa peretelui, orientată spre locul de odihnă şi conversaţie şi cealaltă ca o cascadă îngustă cu cădere spre un lac mai mic ca suprafată şi adâncime, care face legătura cu lacul din prima etapă şi un amfiteatru în aer liber dezvoltat în jurul unei scene circulare.

Parcul va fi dotat cu panouri de informare cuprinzând planul parcului şi date botanice legate de parc, fântâni de apă potabilă, toalete ecologice, bănci, coşuri de gunoi. Au fost prevăzute instalaţii de apă potabilă pentru alimentarea fântânilor de băut apa, iar instalaţia electrică propusă va deservi instalaţia de iluminat şi cea de forţă pentru funcţionarea instalaţiei de irigat şi a instalaţiei de recirculare a apei lacului, zid cascadă şi pârâu decorativ.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor