Cele mai căutate meserii pe piaţa muncii

De Dan Birta
2Comentarii
Cele mai căutate meserii pe piaţa muncii
© Se caută ingineri de calitate
Personalul din domeniul calităţii, inginerii şi agenţii de vânzări sunt foarte căutaţi de firmele din Bihor.

Inginer sau tehnician în domeniul calităţii. Anunţul de angajare pentru persoane cu astfel de calificări este foarte des întâlnit în ultima vreme, atât în baza de date a AJOFM Bihor, cât şi la firmele de recrutare. „Există foame pe partea de calitate. Nu avem personal la nivelul cerut de piaţa muncii. Nu aveam oameni pregătiţi la nivelul care se cere. Nu există o şcoală a inginerilor de calitate”, este de părere Luminiţa Popa, manager Active Job Consulting. În baza de date a AJOFM Bihor, doar în ultima săptămână, există 20 de anunţuri pentru personal din domeniul calităţii: ingineri, auditori, analişti, controlori. Şi asta nu este totul. Companiile apelează tot mai mult la firmele de intemediere pentru a le aduce ingineri de calitate. Mai nou, vâzând că nu găsesc ceea ce caută, firmele au început să-şi formeze proprii tehnicieni şi ingineri de calitate, pe banii lor.

„Pentru un inginer de calitate este necesară, în general, o facultate tehnică, dar asta nu-i o regulă. Am avut cazul unei persoane care a terminat marketingul şi acum a ajuns şef peste calitate la o companie importantă. Dar a pornit de jos. A pornit ca operator la debitare, apoi, fiindcă i-a mers mintea l-au pus trainer. A învăţat să facă măsurători cu aparatele şi a ajuns responsabil cu calitatea. Firmele investesc foarte mulţi bani în oamenii cu potenţial. Şi l-au trimis la diferite cursuri, în cele din urmă ajungând manager calitate”, ne-a povestit Claudia Vidican, consultant Permanent Placement la Adecco.

Alte posturi solicitate de companiile din Bihor sunt: ingineri de producţie, ingineri de proiect, persoane care cunosc o limbă străină: engleză, italiană, reprezentanţi vânzări. „Angajatorii caută oameni ambiţioşi, organizaţi, cu atitudine. Viitorul aparţine inteligenţei emoţionale. Să ştii să empatizezi, să faci conexiunile”, concluzionează Claudia Vidican.

Posturi vacante

Baza de date a AJOFM Bihor cuprinde în prezent 936 de posturi vacanțe, dintre care 77 sunt adresate persoanelor cu studii superioare. Pe lângă posturile amintite anterior, mai sunt căutaţi asistenţii medicali, economiştii, reprezentanţii comerciali, specialiştii recrutare şi specialiştii SSM. Dintre posturile pentru persoane cu studii medii (477) amintim: agenţi de securitate, agenţi servicii clienţi, casieri, confecţioneri îmbrăcăminte, electricieni, fierari, frezori, gestioari, lucrători comerciali, mecanici auto, montatori piese, operatori CNC, ospătari, şoferi, etc.
Muncitorii necalificaţi au de ales dintre 282 de posturi, iar în judeţ sunt disponibile trei locuri de muncă la Aleşd, 50 la Beiuş, şi 47 la Salonta.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor