Centre de sprijin pentru iniţierea în afaceri

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Au prezentat proiectele
Au prezentat proiectele
Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Timișoara în parteneriat cu Fundația Agora din Municipiul Oradea au organizat la sfârşitul săptămânii la sediul Fundației Agora conferința de promovare a Centrelor de Sprijin pentru Iniţierea Afacerilor înființate și dezvoltate la Oradea în cadrul proiectului POSDRU/176/3.1/S/149677-”ACCES – Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Succes”, Axa prioritară 3 “Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 “Promovarea culturii antreprenoriale”.


În cadrul aceleași conferințe au fost anunțate public rezultatele Concursului de Idei de Afaceri – care a însumat premii totale în valoare de 1.000.000 de euro- organizat în cadrul proiectului ACCES.

Cinci dintre câștigătorii din Regiunea de Nord-Vest ai Schemei de Ajutor de Minimis, în valoare de maxim 25.000 de euro şi-au prezentat cu această ocazie planurile de afaceri premiate.

Proiectul strategic „ACCES- Antreprenoriat – Curaj, Cunoaștere, Efort, Succes” se adresează cetățenilor din 10 județe (Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș) iar prin intermediul lui se dorește stimularea preocupărilor antreprenoriale, ale tuturor persoanelor care doresc să inițieze o afacere, în special ale tinerilor întreprinzători.

Printre cele mai importante activități și servicii din cadrul proiectului se numără și dezvoltarea de activități integrate cuprinzând consiliere, sprijin pentru inițierea afacerilor, formare profesională, activități de asistență și post asistență în sprijinul inițierii afacerilor și a ocupării pe cont propriu. În acest sens, ca parte a serviciilor integrate oferite în proiect, au fost înființate și dezvoltate la Oradea două Centre de Sprijin și Inițiere în Afaceri în care va fi oferită consiliere gratuită pentru înființarea unei întreprinderi și întocmirea unui plan de afaceri. Acestea funcționează la sediul Liceului Tehnologic Ioan Bococi, str. Vladimirescu Tudor nr. 42 si la sediul Fundației Agora, Piața Tineretului, nr. 8.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !