Centru de Antreprenoriat de 7,7 milioane de euro la Piața Cetate

De Costel Demian
Reactualizat la:
22Comentarii
Centru de Antreprenoriat de 7,7 milioane de euro la Piața Cetate
Pe locația Pieței Cetate va fi construit un Centru de Antreprenoriat.

Amenajarea Centrului de Antreprenoriat Piața Cetate face parte din proiectul „Îmbunătățirea ocupării forței de muncă în județul Bihor, Oradea și Hajdúböszörmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potențial local”, proiect care va fi depus pe axa de finanțare Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

Proiectul va fi realizat de municipiul Oradea în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor, Primăria Hajdúböszörmény și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

Valoarea totală a proiectului este 7,7 milioane de euro, iar Primăria Oradea va contribui cu aproximativ 6,5 milioane de euro.

„Este important de știut că valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 2,5 milioane euro, din care municipiului Oradea îi revin 1,8 milioane euro. Diferența până la 6,5 milioane euro pentru realizarea acestui Centru de Antreprenoriat de la Piața Cetate va fi suportată de către municipiul Oradea din bugetul local”, a precizat viceprimarul Florin Birta.

Termenul de depunere a acestui proiect este 31 ianuarie 2018, iar durata de implementare este de 18 luni. „Noi acum am aprobat studiul de fezabilitate și avem 6 luni de zile aproximativ până la semnarea contractului de finanțare, după care putem demara procedurile pentru începerea lucrărilor. În zona respectivă se va demola inclusiv actuala hală de lactate și o parte din fostul sediu ADP și vom amenaja și o parcare generoasă pentru cei care vor trece pe la Piața Cetate”, a adăugat viceprimarul Birta.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor