Centru de cazare temporară pentru persoanele care ajung în situaţii neprevăzute

De Crina Dobocan
Imaginea proiectului
Imaginea proiectului
Asociaţia „Uniţi sub Crucea lui Hristos” a demarat o amplă campanie pentru construirea unui Centru de cazare temporară.

Într-o lume în care tot mai puţini oameni îşi fac timp să se gândească şi la alţii, un grup de persoane inimoase a decis să pună lucrurile în mişcare. Membrii Asociaţiei „Uniţi sub Crucea lui Hristos” au decis să vină în sprijinul celor care ajung în situaţii neprevăzute, construind un Centru de cazare temporară.

Centrul va funcţiona în localitatea Cihei şi, pe o suprafaţă de 500 mp, va cuprinde opt locuinţe formate din living cu bucătărie, un dormitor şi o baie. Beneficiari ai centrului vor fi persoanele care ajung în situaţii cărora nu le pot face faţă: moartea unui partener, incapacitate de muncă, imposibilitatea de a mai avea unde locui datorită unui incendiu sau a altei calamităţi.

Primii paşi în realizarea construcţiei au fost făcuţi, iar pe 30 martie, de la ora 18:00, la Biserica Tabor de pe strada Meiului va avea loc un concert caritabil în scopul susţinerii proiectului, în valoare totală de peste 200.000 de euro. Evenimentul va fi structurat în două părţi: o parte muzicală şi una devoţională.

Concertul va fi susţinut de Grupul „Continental” de la Cluj-Napoca, Ema şi Cristi Repede, respectiv de Cătălin Ciuculescu, iar speakerul invitat este Alex Pădureanu. Banii adunaţi vor fi folosiţi în realizarea construcţiei, iar din cealaltă parte, reprezentanţii ONG-ului orădean vor face pachete cu alimente pentru beneficiarii pe care-i au în baza de date.

„Preţul aproximativ de construcţie este de 400 euro/mp. Nu credem că vom schimba lumea, dar sigur vom încerca să schimbăm cel puţin universul câtorva persoane”, spune Anton Marcel, liderul organizaţiei neguvernamentale.

Cei ce doresc să se alăture iniţiativei Asociaţiei „Uniţi sub Crucea lui Hristos” contribuind cu idei, proiecte, voluntariat, sprijin sau donaţii sunt invitaţi să apeleze reprezentanţii ONG-ului la adresa de e-mail: contact@azidaruiesc.eu.

Donaţiile se pot face în conturile: ROL: RO06INGB0000999906446259, USD: RO42INGB0000999906446290 sau EUR: RO80INGB0000999906446285.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !