Centru de informare într-o casă de 100 de ani

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Centru de informare într-o casă de 100 de ani
CAPDD Bihor vrea să pună și mai mult în valoare frumusețile naturale ale Munților Pădurea Craiului.

Acţiunile care au acest scop se vor derula în cadrul Programului „Spaţii verzi- 2014”, program în valoare de 22.150 lei. Una dintre acţiuni este aceea prin care Peștera Meziad devine o destinație tot mai atrăgătoare pentru turiști, graţie faptului că la intrarea în peşteră a fost translatată o casă veche de o sută de ani în care funcţionează un centru de vizitare. Totul s-a derulat printr-un proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin programul „Spații verzi – 2014”. „În acest fel Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă a salvat de la dispariție sigură o casă țărănească veche de mai bine de o sută de ani.

3 casa meziad

În vechile sale odăi vor funcționa: un magazin de suveniruri, un spațiu de informare – unde turiștii vor putea găsi informații despre Pădurea Craiului, precum și un mic spațiu administrativ”, spune Florin Budea, responsabil cu comunicarea în cadrul CAPDD Bihor. Prin Centrul de vizitare turistică Meziad, CAPDD își mai propune să crească gradul de informare și conștientizare a cel puțin 500 de copii și tineri, din cele 18 comunități locale de pe cuprinsul Sitului Natura 2000 Pădurea Craiului.

 Aventură şi cultură

Seria evenimentelor menite să sporească atractivitatea Munţilor Pădurea Craiului continuă în august când are loc un adevărat festival dedicat muntelui „Aventură și cultură în Pădurea Craiului”. „Atunci turiștii vor putea să ia parte la activități de explorare și aventură, cum ar fi: parcurgerea unui traseu pe tiroliană sau via-ferrata ori a unor porțiuni din peșteră, pe un itinerar de speoturism tehnic. Activităţile culturale din festival sunt: un spectacol de muzică folk, o școală de meșteșuguri, în cadrul căreia iubitorii tradițiilor vor putea învăța cum să realizeze vase ceramice, țesături, broderii și tablouri în tehnica picturii pe sticlă”, spune Florin Budea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !