Centru de informare pentru straini la Oradea

De Dan Birta
Centru de informare pentru straini la Oradea
Pe strada Ady Endre, nr. 26, ap. 8A, a fost înfiinţat un Centru de Informare pentru Străini. Potrivit asistentului social Adriana Popa, în cadrul Asociaţiei Filantropia, centrul este destinat integrării resortisanţilor ţărilor terţe (cetăţeni din afara UE).

„Integrarea acestor persoane este gândită şi pusă în aplicare prin proiectul «Coordonarea naţională a acţiunii de integrare a resortisanţilor ţărilor terţe (RTT) în România», finanţat prin Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, în cadrul Programului General Solidaritatea și Gestionarea Fluxurilor Migratorii și administrat în România de Ministerul Administrației și Internelor, prin Inspectoratul General pentru Imigrări”, ne-a informat Adriana Popa.

Centrul de Informare pentru Străini a fost înfiinţat de către Asociaţia Filantropia în cadrul acestui proiect. Scopul lui este integrarea socială, economică şi culturală a resortisanţilor unor ţări terţe în societatea românească prin asigurarea de informaţii, servicii specifice, oferirea de asistenţă, adaptate nevoilor acestora, şi prin îmbunătăţirea colaborării cu instituţiile cu atribuţii în domeniul integrării RTT în România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !