Cereri mai putine, suprafata mai mare

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Cereri mai putine, suprafata mai mare
Cererile de plată depuse la APIA pentru sprijin pe suprafaţă sunt mai puţine, dar suprafeţele mai mari.

Potrivit informaţiilor primite de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Bihor, în data de 10.06.2013 s-a încheiat Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă, pentru anul 2013.

„În intervalul 1 martie – 10 iunie, au fost depuse, la Centrul Judeţean şi Centrele locale APIA Bihor, 39.252 cereri, cu 464 mai puţine decât în 2012 (39.716 cereri), pentru o suprafaţă de 333.536,9 hectare, cu 3.642,4 ha mai mare decât în 2012 (329.894,5 ha)”, ne-a informat Florian Pavel, directorul executiv al instituţiei.

Din totalul de 39.252 cereri, doar 839 sunt fermieri care au solicitat suprafeţe mai mari de 50 ha, suprafaţa totală solicitată de aceştia fiind de 179.607,20 ha.

Cu penalităţi

Perioada de depunere a cererilor a fost 1 martie – 15 mai, pentru intervalul 16 mai – 10 iunie fiind percepute penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Nici o cerere de sprijin depusă după data de 10 iunie 2013 nu mai este admisă.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Doresc să reamintesc fermierilor că în perioada următoare APIA va începe controalele pe teren pentru a verifica datele declarate de către fermier în cererea de plată precum şi de a verifica respectarea condiţiilor de eligibilitate, pe baza examinării situaţiei efective de pe teren”, a precizat Florian Pavel.

Vor fi verificate limitele şi suprafaţa parcelelor agricole, respectarea condiţiilor de ecocondiţionalitate pe suprafaţa întregii ferme, speciile plantelor cultivate pe parcela agricolă declarată în solicitarea de sprijin sau tipul categoriei de folosinţă a terenului respectiv, respectarea cerinţelor specifice pachetelor de agro-mediu, pentru parcela solicitată.

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor