Cereri pentru plata la suprafata

De Simona Albinaru
Cereri pentru plata la suprafata
Şi anul acesta depunerea cererilor se va putea face on-line.

În perioada 1 martie – 15 mai fermierii din judeţul Bihor care utilizează teren agricol pot depune la APIA cererea unică de plată pe suprafaţă.

În intervalul 16 mai 10 iunie aceste cereri se pot depune cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

Anul acesta, din fondurile europene FEGA, FEADR şi bugetul naţional, prin intermediul APIA, se acordă fermierilor plăţi în cadrul scheme/măsuri de sprijin: schema de plată unică pe suprafaţă, plăţi naţionale directe complementare, schema de plată separată pentru zahăr şi schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decât zona montană.

 Beneficiari

Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoanele fizice ori persoanele juridice care utilizează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea. Arendatorul, concedentul şi/sau locatorul nu beneficiază de plăţi directe pentru terenul arendat, concesionat şi/sau închiriat.

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor ori măsurilor de plată potenţialii beneficiari trebuie să depună anual la APIA cererea unică de plată pe suprafaţă şi să îndeplinească condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale.

Pentru depunerea cererilor fermierii care utilizează suprafeţe de teren sub 50 de ha trebuie să se adreseze Centrului local APIA unde este arondat respectiv cei care utilizează suprafeţe de teren mai mari de 50 ha Centrului Judeţean al APIA Bihor.

În campania 2013, completarea şi depunerea cererii se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. „Şi în acest an vom trimite, tuturor fermierilor care au depus cerere unică de plată în 2012, o invitaţie prin care vor fi înştiinţaţi unde trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii de plată 2013, data şi ora respectiv angajatul APIA Bihor care va primii cererea şi documentele anexate. Pentru a evita aglomerarea, recomandăm fermierilor să respecte programările făcute de instituţia noastră”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Fermierii care nu vor primi invitaţie dar utilizează teren şi vor să depună cererea unică pe suprafaţă se pot adresa centrului local respectiv centrului judeţean în orice zi lucrătoare în cadrul perioadei de depunere a cererilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !