Cetate la cheie! Cu ce o populăm?!

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Cetate la cheie! Cu ce o populăm?!
Pe finalul implementării celor două proiecte de reabilitare a Cetăţii, Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) caută chiriaşi.

„Aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în perioada următoare, vom organiza licitaţii publice de proiecte, programe şi planuri de management pentru funcţionalizarea unor spaţii din interiorul Cetăţii Oradea, destinate operatorilor economici, respectiv ONG-urilor. Astfel, persoanele interesate vor putea solicita date despre funcţiunile ce pot fi ocupate în incinta cetăţii, respectiv vizitarea amplasamentelor pentru o mai bună înţelegere a cadrului spaţial şi funcţional”, informează AIO.

În Cetate vor exista funcţiuni culturale, turistice, dar şi funcţiuni expoziţionale şi comercial-interactive. „Municipiul Oradea, caută parteneri, persoane fizice şi/sau juridice, care pe viitor se pot implica în revitalizarea şi transformarea zonei Cetătii Oradea într-o zonă de interes turistic major, poartă culturală de intrare şi ieşire în circuitele de turism cultural din zonă, pilon de dezvoltare urbană durabilă şi centru multicultural european”, mai zice comunicatul AIO.

Spaţii

În mediul organizaţiilor nonguvernamentale fierberea pentru spaţiile din Cetate a început încă de anul trecut, când entităţile au fost anunţate de această disponibilitate. „Toată procedura se va derula conform caietului de sarcini, care va fi votat de Consiliul local şi va primi avizul de legalitate al Prefecturii. Ong-urile interesate au fost prenotate, în baza unei cereri de intenţie depuse la AIO. Când se va trece la licitarea spaţiilor, ţinând cont de cerere, ong-ul va fi chemat să depună dosarul complet”, zice Dumitru Sim, managerul proiectelor de reabilitare a Cetăţii. Ong-urilor li se va cere câte un plan pe minim doi ani, care să conţină activităţi cotidiene de nivel micro – cursuri de copii, de exemplu, dar şi câteva evenimente de amploare, cu grup ţintă precizat şi număr estimat de participanţi. „Acestea vor fi criteriile de judecată a ofertelor”, mai spune Sim.


cetate (10)

Conform acestuia, de spaţiile destinate activităţilor lucrative s-au interesat mai mulţi agenţi economici din Oradea şi din regiune – Cluj şi Satu Mare.

În dezbatere

Regulamentul de organizare şi funcţionare a Complexului cultural-turistic Cetatea Oradea a fost postat pe site-ul Primăriei pentru dezbatere publică şi informare.

„Cetăţenii, organizaţii non-guvernamentale, operatorii economici interesaţi sunt aşteptaţi cu propuneri şi sugestii cu privire la proiectul de regulament. Acestea se pot transmite pe adresa de e-mail dumitru.sim@oradea.ro şi spatii@oradea.ro până la data de 11 martie. În funcţie de datele contractuale asumate de municipalitate prin contractele cu finanţare nerambursabilă, de pertinenţa şi oportunitatea sugestiilor primite, prezentul proiect va fi îmbunătăţit”, mai transmite AIO.

cetate (5)1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor