Chef Adi Hădean a deschis MEATic, un altfel de restaurant la Oradea

De Dan Birta
Reactualizat la:
32Comentarii
Chef Adi Hădean a deschis MEATic, un altfel de restaurant la Oradea
Un restaurant care ne duce cu gândul la mâncarea de pe vremea bunicilor.

Cine îl cunoaşte pe Adi Hădean, ştie că pune mare preţ pe munca lui. Cine nu îl cunoaşte, se poate convinge singur. Din 3 mai 2017, Adi Hădean a deschis un restaurant la Oradea. MEATic este situat pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, nr. 3.

„MEATic are la bază un concept care reunește carnea gătită încet în slowcooker sau pe grătar și pizza artizanală, din aluat cu maia, maturat lent”, spune Adi Hădean.

Chef-ul spune că vrea să facă mâncare bună şi simplă în noul restaurant. „Pentru mine secretul unei mâncări bune este, cum mi-a zis mie unul: «Mă, pune-o pe mă-sa în farfurie!». Adică, asta sună un pic nasol, dar este o metaforă foarte faină despre cum poţi să conectezi pe cineva cu trecutul lui, cu copilăria lui, printr-o îmbucătură. Asta am de gând să fac”, povesteşte Adi Hădean.
meatic-oradea-33

Meniu bogat

Din meniul restaurantului nu lipseşte pizza, cu care vrea să-i conecteze pe italieni, dar nu numai pe ei. Este o pizza diferită faţă de ceea ce oferă piaţa din România astăzi, o pizza făcută cu maia. În meniu sunt zece feluri de pizza, preţul pornind de la 16 lei.

De asemenea, în meniu se găseşte şi carne de porc, vită, cocoş, raţă şi, urmează, şi peşte. Enumerăm câteva dintre felurile de mâncare din resturant: supă cremă de măduvă, supă din coadă de bou, pulpă de raţă cu cartof copt, cocoş pitic cu piure de morcov, păstârnac şi sfeclă roşie, coaste de porc şi de vită. „Carnea este ţinută în cuptor între patru şi 14 ore. Fiecare bucată de carne petrece în cuptor mai mult timp, la temperatură scăzută, înainte de a fi consumată. Şi asta, pentru că este un fel strămoşesc de a trata mâncarea. Pe mine asta mă leagă de străbunii mei. Felul în care gătesc mâncarea”, se destăinuie chef-ul.

meatic-oradea-56

Deserturile sunt un fel de deserturi de casă, dar mai evoluate. Adi Hădean vrea să lucreze cu produse locale, nu doar româneşti, dar şi ungureşti. Produse obţinute de la producători.

Lista de vinuri cuprinde vinuri din România, Ungaria, Moldova, Spania, Portugalia şi Franţa. „Vrem să formăm o comunitate de băutori de vinuri de bucurie, nu de beţivi”, conchide Adi Hădean.

meatic-oradea-72



32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor