Chereches, peste Bolos si Lipoveanu

Reactualizat la:
Cornel Popa, Florica Cherecheş şi Gheorghe Carp
Cornel Popa, Florica Cherecheş şi Gheorghe Carp
Noua viceprimăriţă va coordona direcţia de finanţări internaţionale, urbanismul şi zona socială-ONG.

Marti, liberalii au apărut laolaltă în faţa presei locale, pentru a vorbi despre schimbările de la nivelul municipalităţii, la acest început de an. Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a rostit câteva cuvinte introductive, urându-le succes Floricăi Cherecheş – ca viceprimar de Oradea şi lui Gheorghe Carp – ca manager al Spitalului Judeţean.

Florica Cherecheş le-a mulţumit colegilor din PNL şi consilierilor locali pentru încrederea încordată , care o obligă „la şi mai multă muncă”. Cherecheş spune că din noua sa funcţie vrea să contribuie „la dezvoltarea acestui oraş, să fie un pic mai bine” şi să-l sprijine pe primar în proiectele sale.

Deşi a venit viceprimar în locul doctorului Carp, Florica Cherecheş nu preia şi atribuţiile acestuia. În cei doi ani şi jumătate, cât a fost viceprimar, medicul a coordonat Direcţia Tehnică şi compartimentul de de management al spitalelor.

Florica Cherecheş nu se va ocupa însă de lucrările din oraş sau de spitale. Coordonarea acestora îi va reveni direct primarului Ilie Bolojan. În schimb, de la primar Cherecheş primeşte direcţia condusă de un veteran al Primăriei, Marcel Boloş. Este vorba despre Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI). Florica Cherecheş spune că se va ocupa şi de Instituţia Arhitectului-Şef, condusă de alt ex-consilier local PNL, Adriana Lipoveanu. De asemenea, Cherecheş a pomenit şi despre zona socială, despre colaborarea cu ONG-urile şi despre campania „Oradea pune suflet”, pe care intenţionează să o ducă mai departe.

Ambiţii parlamentare?

Având în vedere faptul că mandatul său de viceprimar este unul scurt – până în noiembrie a.c. – Florica Cherecheş a fost întrebată ce va face după. Eventual dacă ţinteşte un loc în Parlament. Cherecheş nu a apucat să deschidă gura, că profesorul Dorel Tifor, colegul ei liberal din Consiliul Local, a da un răspuns afirmativ! „Da. E mai simplu să spui din exterior”, a justificat Tifor de ce a răspuns în locul chestionatei.

„Dacă doriţi să întrebaţi despre mine, întrebaţi-i pe colegii mei, pentru că toţi îşi doresc să vă spună despre mine”, a spus şi Cherecheş pe un ton glumeţ, oarecum jenată de răspunsul colegului său. Mai departe, Cherecheş a adoptat un ton diplomatic, afirmând că doreşte să-şi slujească oraşul şi ţara, astfel încât copiii săi să ştie că „mama lor a lăsat ceva în urmă”. „Tot activismul meu în mandatul de consilier local în asta a constat. (…) Asta mă mână şi pe mai departe. Dacă voi considera că pot face şi mai mult, în alte poziţii, asta voi face. Sunt o luptătoare”, a conchis Florica Cherecheş, lăsând să se înţeleagă că la toamnă va candida din partea PNL pentru un colegiu parlamentar din Oradea.

CĂLIN CORPAŞ

A doua viceprimarita

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !