Cinematografia italiană pe placul tinerilor orădeni

De Simona Albinaru
Cinematografia italiană pe placul tinerilor orădeni
La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Centrul Cultural Italian din Oradea încheierea proiectului educativ Il cinema italiano (Cinematografia italiană) realizat în colaborare cu Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea.

Proiectul s-a derulat în perioada februarie-iunie 2016, la cele două instituții orădene. Elevii din clasa a XI-a C, coordonată de dna dirigintă Adriana Meșter și de prof de italiană Carmen Ungur-Brehoi, au avut bucuria de a viziona o serie de filme reprezentative pentru cinematografia italiană și de a învăța despre marii actori și regizori italieni.

„Dorim să îi facem pe tineri să iubească limba italiană, dar și cultura noastră. Pentru generațiile actuale filmul, muzica sunt mijloacele cele mai îndrăgite și mai accesibile, de aceea ne-am gândit să le îmbinăm în cadrul acestui proiect”, a spus Luigi Marzio, directorul Centrului Cultural Italian din Oradea, cel care a gândit și realizat proiectul educativ.

Filme-capodoperă precum La vita e’ bella, La ciociara, Giovanni Falcone e il problema della Mafia au fost vizioate, discutate și analizate de tineri prin chestionare.

5film

„Elevii au avut oportunitatea de a conversa cu vorbitori nativi. De asemenea le-au fost stimulate și promovate capacitățile creatoare, munca în echipă, le-a fost trezit interesul pentru cercetare în limba italiană”, a explicat prof. Adriana Meșter.

La ultima întâlnire, elevii au fost împărțiți pe echipe și au prezentat subiecte de ei alese: comediile italiene, dramele italiene, regizorii italieni, actorii sau actrițele italiene.

„Deși sunt doar în primul an de studiu al limbii italiene, elevii s-au descurcat foarte bine, le-a plăcut ideea de a lua parte la activități extrașcolare care să le dezvolte vorbirea în italiană” a spus prof. Carmen Ungur-Brehoi.

Cele două instituții promit să continue colaborarea și în anul școlar viitor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !