Circa 30% dintre sălile mari bihorene au nereguli la electrice şi căi de evacuare

De Otilia Șandor
3Comentarii
Circa 30% dintre sălile mari bihorene au nereguli la electrice şi căi de evacuare
În evidenţele pompierilor bihoreni sunt 50 de săli de evenimente și de alimentaţie publică cu aglomerări mari de persoane, cu o suprafaţă de peste 200 m pătraţi, iar alte 13 care sunt puţin sub această suprafaţă şi, conform legii, nu au nevoie de autorizare de la ISU.

Cu celelalte 50, situaţia stă altfel: numai 18 dintre ele funcţionează cu gir de la ISU Bihor. Celorlalte 32 le lipseşte acordul ISU Bihor şi funcţionează probabil pe proprie răspundere, până când vreo autoritate competentă le va pune lacătul pe uşă. Pompierii practic constată neregulile, dau amenzi şi trimit şi adrese de atenţionare. În acest an s-au dat 40 amenzi (plus avertismente), în sumă de 100.000 lei noi, pentru nereguli ca lipsa autorizării/avizării de securitate la incendiu ori neinstruirea personalului.

Şi mai grav e că circa o treime dintre neregulile sesizate de pompieri în acest an vizau probleme la instalaţiile electrice și la căile de evacuare, fapte de asemenea transmise de ISU Bihor şi mediatizate de JB şi Bihon.

Una peste alta, bihorenii au dovedit solidaritate nu numai pe facebook. Luni la prima oră, Centrul de Transfuzii Oradea s-a umplut de oameni care au vrut să-i ajute pe răniţii de la Clubul Colectiv din Bucureşti şi pe oricare alţi semeni, tot necunoscuţi, aflaţi în nevoi.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor