Circulația tramvaielor prin Centru, cu o zi înainte de termen

De Cristina Ghilea
6Comentarii
Cu viteză redusă în centru, tramvaiele şi-au reluat traseele cunoscute
Cu viteză redusă în centru, tramvaiele şi-au reluat traseele cunoscute
Tramvaiele au intrat pe toate traseele de duminca dimineaţă. Autobuzele T1 şi T2 vor mai sta în stand-by câteva zile.


Anunţată pentru luni, cu ocazia primei zile din acest an şcolar, circulaţia tramvaielor prin Centru a revenit pe traseele cunoscute de orădeni de duminică dimineaţa, de la ora 6:00. Testele au fost făcute cu o zi înainte, pentru ficare tip de garnitură pe care o are OTL în dotare. Unica dificultate cu care s-au confruntat echipele a fost ajustarea cablului de alimentare cu energie electrică în punctele de curbă, spune directorul societăţii.

„Reglarea firului de contact în curbele de la Vulturul Negru şi de la fostul magazin Făt Frumos, lângă Parcul 1 Decembrie a pus probleme. Firul are un singur punct de spijin şi contactul cu el trebuie să se menţină pe ecartamentul de 0,7 metri”, spune Csuzi Istvan, director OTL.

Testele au început sâmbătă seara la ora 6:00 şi s-au încheiat în jurul orei 8:00 pm, cu parcurgerea traseului de o garnitură Siemens. „Verificarea a trecut cu brio”, e concluzia managerului. „Autobuzele de pe liniile T1 şi T2, cele care au înlocuit tramvaiele, sunt în rezervă. Le ţinem pregătite luni şi marţi, pentru orice eventualitate. Nu cred că va fi nevoie, dar dacă va fi cazul, la o simplă apăsarea de buton reintră pe trasee. Asta ca măsură de siguranţă”, zice managerul.

Csuzi susţine că partea societăţii sale pe acest şantier s-a încheiat cu reintroducerea tramvaielor. Amenajarea staţiilor din Centru ţine de şantierul Pieţei Unirii, derulat de Primărie.

Putea mai repede

Ultima cuvă de beton s-a turnat, ca umplutură între liniile de tramvai, vineri. Betonul care susţine liniile, cel care susţine vibraţiile, a fost turnat în urmă cu mai bine de două săptămâni.

„Noi, OTL-ul şi firma executantă am avut 90 de zile pentru execuţie. Am devansat predarea cu 13 zile. Dacă nu aveam acea aglomeraţie de lucrări concomitent pe şantier, puteam termina în 65 de zile fără probleme”, apreciază managerul. Asta deşi în ultimele zile, pentru a-şi putea ţine cuvântul dat, a scos la lucru şi echipele de muncitori din cadrul OTL-ului, în ajutorul arădenilor.

Atenţie, se schimbă prioritatea!

La introducerea autobuzelor ca alternativă la suspendarea tramvaielor, intersecţia străzilor Jean Calvin cu Primăriei şi-a schimbat priorităţile astfel încât să favorizeze transportul în comun. Cu reintroducerea tramvaiului pe Primăriei, această stradă are prioritate iar maşinile care vin de pe J. Calvin au Stop la intersecţie.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor