CJ Bihor „face cinste” cu fotbal regional

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
2Comentarii
Preşedintele CJ Cornel Popa, vicele maghiar, Toth Attila şi cupa pusă în joc
Preşedintele CJ Cornel Popa, vicele maghiar, Toth Attila şi cupa pusă în joc
Pentru unicul turneu euro-regional din România, Bihorul plăteşte 500.000 de lei.

16 echipe de fotbal, zeci de meciuri şi premii de zeci de mii de lei sunt câteva din cifrele Turneului amical de fotbal „ Bihor-Hajdu-Bihar” organizat de Consiliul Judeţean (CJ) prin Fundaţia Euroregiunea „Bihor-Hajdu-Bihar”.

Competiţia se adresează echipelor din Liga a IV-a și Liga a V-a din Bihor şi celor de ligă a IV-a, a V-a şi a VI-a din Hajdú-Bihar. Cele 16 de echipe sunt împărţite în 4 grupe de câte 4 echipe, două echipe din Bihor şi două echipe din Hajdú Bihar. Una dintre grupe va avea 3 echipe din Bihor şi una din Hajdú-Bihar urmând ca primele două echipe clasate pe primele două locuri în grupă, să participe la faza eliminatorie.

„Vrem, cu acest concurs, să scoatem la lumină talentele din ligile inferioare. Dorim să răspândim în continuare acest microb pentru fotbal pentru că ne simţim datori să stăm lângă acest fenomen”, este justificarea oferită de preşedintele CJ Cornel Popa, ieri, în prezentarea turnelului.

În primul sezon competiţional, 2013-2014, din Bihor participă 9 echipe şi anume, primele trei echipe din Liga a IV-a din sezonul competiţional 2012 – 2013, plus câştigătoarele celor trei serii din Liga a V-a, tot de la sfârşitul sezonului competiţional 2012 – 2013, dar şi formaţiile clasate pe locul secund în cele trei serii.

Tradiţie

Hajdu-Bihar a fost reprezentat prin vicepreşedintele Toth Attila. „Sunt convins că această competiţie va deveni o tradiţie şi prin intermediul său vom găsi noi talente atât în Bihor cât şi-n Hajdu-Bihar”, a spus acesta recunoscând că partea română a avut ideea şi că-şi „scoate pălăria” în faţa iniţiatorilor. Rămâne de sperat, pe viitor, va deschide şi buzunarul administraţiei maghiare pentru perpetuarea tradiţiei pomenite anterior.

În opinia vicelui Ioan Mang, turneul este o sursă de bani pentru echipele din ligile inferioare, care se vor bate pe teren pentru a pune mâna pe premiile oferite. „Dincolo de competiţie, aceste evenimente au rolul de-a uni cetăţenii celor două naţiuni”, a mai apreciat acesta.

Liberalul Dumitru Voloşeniuc a prezenat structura turneului. Competiţia se va desfăşura în sezonul de toamnă, când vor avea loc meciurile din grupe, tur – retur, urmând ca în primăvară să se desfăşoare un sistem eliminatoriu între echipele situate pe primele locuri din cele 4 grupe. Meciurile sunt programate miercurea.

Primele meciuri se ţin în august şi continuă până în octombrie, pentru meciurile din grupe. Pentru sistemul eliminatoriu din primăvară, competiţia se va desfăşura pe parcursul lunilor aprilie şi mai. Finala mare şi finala mică se va juca pe Stadionul Iuliu Bodola din Oradea în data de 14 mai 2014.

Premii în bani

Toate echipele participante primesc o primă de participare de 7.400 lei. În grupe, victoria va fi premiată cu 3000 de lei, iar egalul cu 1000 de lei.

Premierea echipelor în faza eliminatorie:

Locul 1 – 60 000 lei

Locul 2 – 30 000 lei

Locul 3 – 20 000 lei

Locul 4 – 10 000 lei

Locurile 5 – 8; 5000 lei x 4 echipe = 20 000 lei2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor