Clarificări despre emiterea bonurilor fiscale

Clarificări despre emiterea bonurilor fiscale
Ca urmare a numeroaselor solicitări primite de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor de la contribuabilii obligaţi la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale şi la înmânarea bonurilor fiscale emise clienţilor, în ceea ce priveşte emiterea facturilor la cererea clienţilor, instituţia face mai multe precizări.


„În structurile de vânzare cu amănuntul unde încasarea contravalorii bunurilor vândute, precum şi a contravalorii serviciilor prestate se face în numerar şi prin carduri bancare, la cererea clienţilor, vânzătorul sau prestatorul este obligat să elibereze şi factură”, se spune în comunicatul semnat de Ioan Mihaiu, şeful AJFP Bihor.

Înregistrarea veniturilor şi a TVA colectată în contabilitatea operatorului economic şi în acest caz se fac în baza Raportului fiscal (Z) a casei de marcat.
„În cazul în care din factura emisă rezultă că beneficiarul este persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA în România (operator economic), vânzătorul sau prestatorul va înscrie în Declaraţia sa informativă pentru livrările sau prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional (D394) şi aceste facturi”, se precizează în comunicatul AJFP Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !