Coaliția pentru Familie acuză PSD și celelalte partide de boicot!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
19Comentarii
Coaliția pentru Familie acuză PSD și celelalte partide de boicot!
Inițiatorii referendumului, care strânseseră 3 milioane de semnături pentru redefinirea căsătoriei în Constituție, acuză mediul politic pentru absenteismul la urme.

Observând absenteismul masiv la urne, Coaliția pentru Familia a emis un comunicat, duminică după-amiază, în care caută motive pentru lipsa interesului cetățenilor la urne. Comitetul de inițiativă acuză, practic, faptul că organizatorii referendumului – Guvernul – nu a dus o campanie de informare a cetățenilor, ca aceștia să știe pentru ce sunt chemați la vot.

De atfel, Coaliția pentru Familie acuză PSD și întreaga clasă politică pentru faptul că, deși au pretins că susțin referendumul, în realitate lucrurile au stat pe dos! Legea de revizuire a definiției căsătoriei în Constituție, prin înlocuirea sintagmei de soț cu cea de bărbat și femeie, a fost adoptată de Parlament cu votul tuturor partidelor politice, mai puțin USR.

Reclamă o „dezinformare fără precedent”

Redăm din comunicatul Coaliției pentru Familie:

„Semnalăm evidența dovedită a faptului că ne aflăm în fața unui boicot generalizat al tuturor partidelor politice care au votat în Parlament legea de revizuire a Constituției României, ce face obiectul prezentului Referendum.

Pentru toți cei care au afirmat în mod fals, într-o campanie de dezinformare fără precedent de la Revoluția din 1989, că acest Referendum este al Partidului Social Democrat și al liderului său, Liviu Dragnea, devine acum evidentă, prin boicotul realizat la nivelul întregii țări de către PSD, falsitatea acestor afirmații. Acesta este dovedit și prin maniera superficială și neprofesionistă în care Referendumul a fost organizat, astfel încât nici măcar date elementare privitoare la obiectul referendumului nu au fost comunicate publicului românesc.

Trebuie să înțelegem că ne aflăm în situația în care toate îndemnurile la vot ale bisericilor și cultelor creștine din România sunt boicotate de partidele politice, în ciuda declarațiilor oficiale ale liderilor politici ale acestora. Campania masivă de dezinformare a întregului corp electoral român este dusă și astăzi, prin vectori politici, administrativi și mediatici, aflați sub influența partidelor politice.

Atragem atenția partidelor politice că cetățenii români sunt primii care au înțeles acest boicot politic, transmițându-ne efectele sale din fiecare județ din țară, fiind evidentă pentru toată lumea falsitatea declarațiilor publice ale liderilor în raport cu modul în care partidele au acționat în realitate.

Facem un ultim apel să înceteze imediat acest boicot politic generalizat la nivelul întregii țări, pentru că el este îndreptat direct și în primul rând împotriva creștinilor din România.”

Mang: „Primarii PSD nu au boicotat”

Contactat telefonic, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a respins categoric acuzele Coaliției pentru Familie, arătând că în primăriile PSD din județul Bihor lumea a mers la vot.

„Nu am boicotat cu nimic, dar nici nu e al nostru. Ni s-a spus de la bun început să nu le furăm subiectul. Ca și creștin, m-am străduit să conving cât mai mulți creștini, deoarece cred că e o ocazie pentru noi, ca popor, de a ne corecta pentru cei 50 de comunism, culminat cu uciderea aceea din ziua de Crăciun. Primarii PSD din Bihor nu au boicotat, au avut scoruri foarte bune privind prezența la vot. Dacă ar fi avut toate primăriile scorurile PSD, am fi avut peste 40%. De la bun început ni s-a spus, am fost acuzați că vrem să îl furăm. Însă noi am făcut ceea ce trebuia să facă orice creștin”, ne-a transmis Mang.

Duminică la ora 18, liderul PSD Bihor estima că în Bihor se va atinge pragul de validare de 30%, însă mai greu la nivel național. Mang compara absenteismul acesta cu cel din 2014, de la alegerile europarlamentare, când prezența a trecut cu puțin 30%. „Pe zona maghiară nu am înțeles de ce etnicii maghiari nu s-au comportat ca și cetățenii din Ungaria”, și-a arătat Mang surprinderea.

mang

Este cunoscut faptul că Ungaria și Polonia au precizată în Constituție faptul că o căsătorie se poate încheia doar între un bărbat și o femeie. De asemenea, în Slovenia, prin referendum s-a respins căsătoria între persoane de același sex.

Cherecheș vede „multă minciună”

„Dezamăgirea e mare, dar nu e momentul acuma să ne acuzăm unii pe alții. Cred că timpul foarte scurt, dezinteresul mare și lipsa de informare și-au spus cuvântul. A fost multă minciună aruncată în spațiul public. Am aflat că o doamnă din Oradea s-a dus la secția de votare doar să îi certe pe cei din comisia secției de votare. S-a întâmplat la Grădinița nr. 23, de pe strada Republicii”, ne-a declarat Florica Cherecheș, deputat PNL, o prezență activă în campania de informare pentru referendum.

florica chereches

Acuzele Coaliției pentru Familie vin în contextul în care președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, declarase zilele trecute că, după referendum se va discuta despre legalizarea parteneriatului civil, între persoane de același sex.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor