Cojocul de la Binş, promovat de Ziua Constituţiei

De Veronica Bursaşiu
Cojocul de la Binş, promovat de Ziua Constituţiei
A fost Ziua Constituției – Ziua Porților deschise la Primăria Beiuş. Evenimentul a fost organizat de Casa de Cultură.

Beneficiarii acestui eveniment au fost elevii din liceele din Beiuş. „ Au fost abordate teme privind legislaţia, drepturi și îndatoriri și am vorbit despre ceea ce poate face fiecare pentru locul unde s-a născut”, explică Anca Banda, organizator al evenimentului.

„Vreau să aduc mulțumiri tuturor celor prezenți dar și celor a căror contribuție a fost de un real ajutor: domnului Adrian Simon, Radu Frenţiu, doamnei Scrofan Alina şi domnului primar Petru Mlendea. Domnul Adrian Şimon a fost prezent aici ca vechi promotor şi exponent al principiilor democratice. De-altfel, domnia sa răspunde întotdeauna pozitiv solicitărilor Beiuşului. Ne-am bucurat că acum Radu Frenţiu, omul care a lansat o campanie de promovare a cojocului de la Binş în mediul online, e tocmai la Beiuş, el trăind în Bali. Radu Frenţiu deși e plecat de mult timp din România e exemplul omului care se implică din-afara ţării, care face efectiv ceva pentru locul în care a crescut: promovează valorile locale, le face cunoscute lumii. Este beiuşeanul care a descoperit în aprilie, la Singapore, cojocul nostru copiat 100%, de către celebra casă de modă Dior”, explică Anca Banda. „Am avut un dialog real cu reprezentanţii elevilor din Beiuş şi sper eu că aceste discuţii le va da avântul necesar pentru a se implica şi mai mult în problemele comunităţii. Am vorbit despre valori şi interese, iar trecerea la subiectul care a vizat cojocul de Beiuş s-a făcut natural în contextul în care am vorbit despre tradiţii locale, interese locale şi fără nici o exagerare despre reprezentarea intereselor Beiuşului la nivel mondial prin campania lansată de Radu Frenţiu pentru cojocul de la Binş”, a spus Adrian Şimon.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !